Home » Administratie » Dosar penal pe numele unui ziarist, după ce a postat pe o rețea de socializare o fotografie cu un buletin de cu ștampila de ”votat”

Dosar penal pe numele unui ziarist, după ce a postat pe o rețea de socializare o fotografie cu un buletin de cu ștampila de ”votat”

Polițiștii au întocmit dosar penal, duminică, pe numele unui ziarist din municipiul Huși pentru violarea confidențialității votului, după ce a jurnalistul a postat pe o rețea de socializare o fotografie cu un buletin cu ștampila de ”votat”.

Anchetă a Poliției în urma unui incident electoral provocat chiar de către un ziarist. Cercetările în acest caz au fost demarate în urma postării de către jurnalist, pe o rețea de socializare, a unei fotografii cu un buletin de vot cu numele candidaților la Primăria Huși, pe care apare și ștampila de ”votat” în afara chenarelor cu numele candidaților. Pentru a fi, probabil, identificat, pe locul unde a pus ștampila de ”votat” a scris cu litere de tipar ”TAZ”.

Poliția s-a autosesizat în acest caz, urmând a se desfășura cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violarea confidențialității votului. La finalizarea anchetei, dosarul va fi înaintat către Parchet, cu propunerea legală”, a declarat responsabilul mass-media al Poliției Județene Vaslui, Loredana David.

În cazul în care va fi găsit vinovat, ziaristul din Huși, care lucrează la un cotidian online, riscă între 60 și 180 de zile de amendă penală, a cărei valoare este cuprinsă între 10 și 500 de lei. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: