Home » Invatamant » Învățătoarea care a organizat petrecerea la școală de 1 Iunie, în urma căreia 25 de copii au suferit o toxiinfecție alimentară, anchetată disciplinar

Învățătoarea care a organizat petrecerea la școală de 1 Iunie, în urma căreia 25 de copii au suferit o toxiinfecție alimentară, anchetată disciplinar

Învățătoarea din Rotari, care a organizat petrecerea la școală de 1 Iunie în urma căreia 25 de copii au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară de la alimentele consumate, este anchetată disciplinar de către Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, la fel ca și directorul școlii coordonatoare din Puiești.

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui a anunțat declanșarea unei anchete disciplinare ce o vizează pe învățătoarea de la Școala Rotari, cea care a organizat în unitatea de învățământ petrecerea de 1 Iunie, la care au participat și cei 25 de elevi care, în ultimele două zile, au fost internați în spital cu toxiinfecție alimentară. Vizat de cercetări va fi și directorul școlii coordonatoare din Puiești, Constantin Gherghescu, pentru a se stabili dacă învățătoarea din Rotari a avut acordul organizării acelei mese festive în școală, inclusiv cu produse la grătar.

Nu le interzice nimeni să organizeze evenimente în școală, însă nu este în regulă ceea ce s-a întâmplat la Rotari pe 1 Iunie. Odată ce va fi externată din spital, doamna învățătoare va da explicații în fața comisiei de disciplină desemnată de către Consiliul de Administrație al școlii coordonatoare. În paralel, vom desfășura propria anchetă, care îl vizează și pe directorul din Puiești. Din câte am înțeles, învățătoarea ar mai fi organizat mese festive și cu alte ocazii”, a declarat inspectorul pe management școlar din cadrul ISJ Vaslui, Constantin Turcu.

Un număr de 37 de persoane, între care și cadre didactice, au participat la masa festivă organizată de 1 Iunie la Școala Rotari, unde au fost servite diverse produse, printre care pulpe de pui la grătar, șuncă presată, salam, roșii, prăjituri și suc. În urma petrecerii, 25 de copii, cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani, și învățătoarea acestora au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară. Direcția de Sănătate Publică și Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Vaslui au declanșat propriile anchete pentru a stabili care a fost sursa îmbolnăvirii în masă a elevilor. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: