Home » Sport » Rugbyștii de la Școala nr.9 ,, Manolache Costache Epureanu”, argint la etapa națională a ONSS. Mîrzac Rareș a fost desemnat cel mai tehnic jucător

Rugbyștii de la Școala nr.9 ,, Manolache Costache Epureanu”, argint la etapa națională a ONSS. Mîrzac Rareș a fost desemnat cel mai tehnic jucător

Școala Gimnazială nr. 9 ,,Manolache Costache Epureanu” Bârlad a obținut argintul în urma evoluțiilor deosebite de la etapa națională a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la rugby, ciclu primar. După ce au reușit trei victorii în grupe au învins și în semifinale pentru a disputa trofeul. Din păcate au simțit gustul amar al înfrângerii în finală, scor 1-4 cu gălățenii de la Școala Gimnazială nr.1 Muteni. Au dat însă cel mai tehnic jucător al competiției, pe Rareș Mîrzac. Bârlădenii au primit medalii și cupe din partea Federației Române de Rugby și din partea I.S.J. Constanța, dar și o recompensă financiară din partea ministerului. Toate echipele au primit însă baloane pentru efortul depus și pasiunea pentru sportul cu balonul oval. Cea mai tehnică jucătoare a fost gălățeanca Elena Nedelcu.

Competiția a avut loc cu sprijinul Inspectorului de Educație Fizică și Sport, profesorului Dragoș Ciucan din partea ISJ Constanța, a lui Dănuț Frăsinueanu, din partea Comisiei Centrale a Arbitrilor și a directorului L.P.S. Constanța, profesor Andrei Ion Szemerjai.

Opt echipe au participat la competiția care a avut loc la Constanța între 2 și 5 iunie. Acestea au fost împărtite în două grupe de câte patru echipe.

Bârlădenii antrenați de Bogdan Jora au trecut în primul meci din grupe de bucureștenii de la Școala Gimnazială nr.2, scor 5 – 1. A urmat o nouă victorie pentru rugbyștii din Bârlad, scor 9 – 3 cu brașovenii de la Școala Gimnazială Halchiu. În ultimul meci din grupe barladenii au învins Școala Gimnazială nr. 1 Caracal, scor 7 – 3. Și meciul din semifinale a fost la discreția elevilor Școlii Gimnaziale nr.9 Bârlad, care au învins cu 8 – 3 în disputa cu Școala Gimnazială ,,Artemiu Publiu Alexi” din Sîngeorz – Băi.

Pe locul trei s-a clasat Școala Gimnazială ,,Artemiu Publiu Alexi” care a învins cu 6 – 5 Școala Gimnazială nr.2.- București.

Brașovenii de la Școala Gimnazială Halchiu și-au adjudecat fără drept de apel locul cinci, după ce au învins cu 4 – 0 Colegiul Național,, Mihai Eminescu”din Petroșani. (George PROCA)

About Tehno Redactor