Home » Invatamant » Ziua Mediului, marcată la Colegiul „Codreanu”

Ziua Mediului, marcată la Colegiul „Codreanu”

Ziua de 5 iunie, Ziua Internațională a Mediului, a fost marcată, în avans, la Colegiul „Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad. 

Vineri, 3 iunie, în aula colegiului bârlădean a avut loc o activitate dedicată Zilei Internaționale a Mediului, care, în acest an, s-a desfășurat sub sloganul „Apără cu sălbăticie viața!”. Tema aleasă a avut în vedere conștientizarea populației asupra comerțului ilegal cu animale sălbatice și a crimei organizate în acest domeniu, dar și sensibilizarea factorilor politici de decizie pentru promovarea legilor potrivite pentru mediu.

ziua mediului-1Comisarul Ioan Nemea, de la Garda de Mediu Vaslui, a făcut unele precizări pe tema Zilei Mediului, dar și a eco-inovațiilor cuziua mediului impact asupra mediului înconjurător, în care dezvoltarea durabilă are un rol hotărâtor. După prezentarea comisarului Nema, activitatea a continuat cu un dialog între reprezentantul Gărzii de Mediu și elevi.

Elevii au adresat întrebări interesante comisarului de mediu, iar acesta le-a sugerat ca temă pentru acasă adoptarea zilnică a unui trai cât mai ecologic, în care să se consume mai puțină energie, să polueze cât mai puțin mediul și să-și menajeze organismul folosind produse (inclusiv alimentare) cât mai „eco”.

La activitate a participat și Cristina Vizitiu, șefa Serviciului Biblioteci, împreună cu câțiva bibliovoluntari – Oana Malache, reprezentantă a CUP Bârlad, precum și Gabriela Popovici și Maricica Ardeleanu, din partea Primăriei Bârlad.

Ziua de 5 iunie a fost desemnată în 1972 de către Adunarea Generală a ONU ca Ziua Internațională a Mediului. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: