Home » Sanatate » O firmă de pază din Bârlad ține cu dinții de contractul cu spitalul

O firmă de pază din Bârlad ține cu dinții de contractul cu spitalul

Cu toate că a pierdut licitația, firma SC Romold SRL, care a asigurat până în ianuarie serviciul de pază la Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad, nu s-a împăcat cu ideea și, de jumătate de an, face contestație după contestație. La licitația deschisă online în ianuarie 2016 au participat cinci firme de pază, SC Romold SRL oferind un tarif de 8,46 lei/oră, al patrulea între ofertele firmelor participante. Câștigătorul licitației a fost declarată firma SC Kombat Guard Security SRL București, cu filiala în Vaslui.

Imediat după declararea câștigătorului, SC Romold a contestat licitația invocând lipsa de transparență, iar procedura a fost suspendată, angajații Romold rămânând pe posturi până la sfârșitul lunii mai.

În această perioadă, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a dat o decizie favorabilă spitalului, lucru care a nemulțumit din nou pe cei de la Romold, care au contestat și această decizie, la Curtea de Apel Iași.

„Procedura de licitație a rămas în continuare suspendată iar spitalul a fost nevoit să facă o altă procedură (de negociere) până la emiterea unei hotărâri definitive a Curții de Apel”, ne-a declarat Angela Chirilă, managerul spitalului bârlădean.

La procedura de achiziție, la care au fost invitate să participe mai multe firme, s-au prezentat doar două – SC Kombat Guard Security și SC Romold. Prima a oferit un tarif de 7,20 lei/ oră iar a doua 7,29 lei/ oră. Drept urmare, Angajații SC Kombat au rămas să asigure paza spitalului până la emiterea hotărârii definitive a Curții de Apel Iași. Romold nu s-a potolit nici de această dată, contestând și procedura de negociere la Judecătoria Bârlad.

Contestație după contestație, lipsă de energie, care nu vor duce la nimic bun pentru contestatar, ce pare a ține cu dinții de contractul cu spitalul. Romold a asigurat serviciul de pază și securitate a spitalului bârlădean în ultimii trei ani. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: