Home » World » Rusia lansează manevre aeriene în Crimeea în replică la exerciții militare organizate de NATO

Rusia lansează manevre aeriene în Crimeea în replică la exerciții militare organizate de NATO

Alianța Nord-Atlantică a inițiat marți, în Polonia, cel mai mare exercițiu militar de la sfârșitul Războiului Rece până acum, cu participarea a 31.000 de militari, pe fondul activităților Rusiei, care, în replică, organizează manevre aeriene cu 50 de avioane și elicoptere, în Crimeea. 

Circa 31.000 de militari din 24 de țări NATO și partenere participă, în Polonia, la exercițiul militar Anaconda 2016.

„Scenariul cel mai sumbru care va fi simulat este cel al unui incident nefericit, al unei erori a Rusiei, al unei acțiuni ofensive ruse”, a declarat, pentru ziarul The Guardian, un atașat militar european de la Varșovia.

În cadrul operațiunilor multinaționale care vor dura zece zile, 1.130 de parașutiști militari vor face salturi în orașul polonez Toruń. La exerciții vor participa 35 de elicoptere militare.

În replică, Ministerul rus al Apărării a anunțat că peste 50 de avioane și elicoptere militare vor efectua manevre în sud-vestul Rusiei, pe litoralul Mării Negre, în regiunile Crimeea și Rostov.

„La exercițiile de trei zile participă peste 50 de aparate de zbor, inclusiv elicoptere Mi-28N, Ka-52 și Mi-35M, precum și avioane Antonov-12, Antonov-26, Suhoi-30SM și Suhoi-27”, precizează Ministerul rus al Apărării, conform agenției Tass.

Sursa: mediafax.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: