Home » Sport » AJF Vaslui trimite două echipe de fotbal feminin la turneul “Fotbal și Feminitate”

AJF Vaslui trimite două echipe de fotbal feminin la turneul “Fotbal și Feminitate”

Asociația Județeană de Fotbal (AJF) Vaslui trimite în perioada 10 – 12 iunie, la Suceava, două echipe de fotbal feminin pentru a participa la prima etapă din cadrul turneului “Fotbal și Feminitate”. Este vorba de o echipă la categoria de vârstă U12 (fete născute în anul 2003 și mai mici) și U14 (fete născute în anul 2001 și mai mici). Acestea se vor duela cu selecționatele județelor Iași și Suceava. Responsabili cu formarea echipelor sunt profesorii Radu Ilie, Marius Păcuraru și Daniel Epure. Partidele din cadrul turneului vor avea două reprize a câte 20 de minute și o pauză de 10 minute. Se va juca pe teren sintetic, în sistemul 5 + 1. După disputarea grupei, AJF Vaslui va selecta trei jucătoare, care vor avea oportunitatea de a merge la Costinești unde vor avea la dispoziție centre de pregătire organizate. În luna septembrie vor avea loc celelalte două etape, dintre care una va fi la Vaslui, iar în octombrie va fi faza finală.

Proiectul a cărui nouă ediție a fost demarată pe 25 aprilie 2016, este unul destinat dezvoltării fotbalului feminin în România. Programul Federației Române de Fotbal, finanțat de UEFA, se adresează Asociațiilor Județene de Fotbal și cluburilor de fotbal feminin care au grupe de junioare. Evoluția fotbalului feminin de la 9 echipe, în anul 2010, care erau grupate într-o singură serie, la trei eșaloane valorice, cu 8 echipe în prima ligă, 19 echipe în a doua divizie și 21 de echipe în al treilea eșalon, este semnificativă pentru fotbalul feminin, iar proiectele derulate începând cu 2010 au stat la baza relansării acestui sport în România. În perioada 2012-2015, proiectul ”Fotbal și feminitate” a adunat peste 10.000 de sportive înregistrate pe site-ul www.fotbalfeminin.ro, peste 500 de antrenori implicați, 40 de sportive care, ulterior, au reprezentat România în competiții internaționale la nivel de junioare.

Antrenorii loturilor reprezentative feminine au participat activ la acțiunile proiectului, iar zece jucătoare active, aflate în proces de obținere a licenței UEFA B, le-au pregătit pe tinerele înscrise în program. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: