Home » Administratie » Un candidat la primărie, pe lista unui partid parlamentar, a obținut doar trei voturi din opțiunile celor peste 900 de alegători

Un candidat la primărie, pe lista unui partid parlamentar, a obținut doar trei voturi din opțiunile celor peste 900 de alegători

Un candidat la primăria unei comune din județ a obținut, sub sigla unui partid parlamentar, doar trei voturi la alegerile locale din 5 iunie, într-o comună unde s-au prezentat la urne peste 900 de alegători, alți doi candidați, din comune diferite, obținând câte patru voturi.

Situație demnă de trecut în istoria alegerilor din județ. Candidatul UNPR la Primăria Pochidia, Cristian Munteanu, a obținut doar trei voturi la alegerile locale din 5 iunie, cele mai puține pe care un pretendent la fotoliul de edil le-a primit din partea electoratului în județul Vaslui. Astfel, în satul Sălceni, pe reprezentantul partidului lui Valeriu Steriu l-au votat doar doi cetățeni din cei 564 de alegători care s-au prezentat, duminică, la vot. Cel de-al treilea vot l-a obținut în Pochidia, dintr-un total de 226 voturi valabil exprimate, în timp ce în Borodești niciun votant, din cei 149 prezenți la urne, nu a vrut să pună ștampila pe patrulaterul cu numele său.

Situația nu este cu mult diferită în alte două comune din județ. În Alexandru Vlahuță, candidatul partidului lui Băsescu la funcția de primar, Costică Pălici, a primit votul a patru simpatizanți, respectiv câte unul în satul reședință și Morăreni și două în Ghicani, în timp ce în satul Buda nu obținut niciun vot.

De asemenea, în comuna Gherghești, candidatul Partidului România Unită, Dumitru Țurcanu, a luat tot patru voturi: două în satul reședință și câte unul în Lunca și Corodești. În alte două localități, același candidat nu a primit niciun vot.

La polul opus, se află candidatul PSD al comunei Vutcani, Silviana Bahrim, care, din postura de unic candidat, a obținut, în mod logic, procentul maxim din voturile valabil exprimate. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: