Home » Justitie » Ce-au descoperit ”mascații” acasă la doi tineri din comuna Tutova

Ce-au descoperit ”mascații” acasă la doi tineri din comuna Tutova

de Răzvan CĂLIN

La domiciliile a doi tineri din satul Bădeana s-au descoperit trei arme neletale și mai multe tipuri de plante și substanțe din categoria stupefiantelor.

Sâmbătă, 11 iunie, satul Bădeana, din comuna Tutova, a fost luat cu asalt de efective importante de polițiști și ”mascați”. A fost vorba despre o acțiune pusă la cale de polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase, Postului de Poliție Tutova și Serviciul pentru Acțiuni Speciale (SAS, ”mascații”).

Oamenii legii au descins la domiciliile a doi bărbați din Bădeana, unul în vârstă de 31 de ani, iar celălalt de 35 de ani, bănuiți că ar deține în ilegal arme. În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, bănuielile s-au adeverit, căci au descoperit trei arme neletale supuse autorizării (două pistoale și o pușcă cu aer comprimat) și 1.005 diaboluri din plumb, bunuri deținute contrar prevederilor legale. Mai mult, în timpul perchezițiilor, polițiștii au avut parte de o mică ”surpriză”: au mai descoperit și o mică plantație clandestină, care la prima vedere ar părea să fie o cultură de canabis. Însă, acest lucru îl vor confirma doar analizele de laborator.

”Este vorba despre mai multe tipuri de plante și substanțe  susceptibile a avea efect halucinogen. În consecință, cercetările au fost preluate de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate (SCCO) Vaslui, care urmează să stabilească exact despre ce fel de plante și substanțe interzise e vorba”, ne-a declarat agentul principal Loredana David, responsabil mass-media în cadrul IPJ Vaslui.

Armele și diabolurile au fost ridicate de polițiști în vederea efectuării de cercetări în dosarul penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și al munițiilor. În conformitate cu prevederile Codului Penal, deținerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: