Home » Sport » CSS U18 Bârlad, locul patru la turneul final

CSS U18 Bârlad, locul patru la turneul final

Stadionul „Florea Dumitrache” din București a găzduit duminică finalele Diviziei Naționale de Juniori U18. Rugbyștii de la CSS Bârlad au fost foarte aproape de a cuceri o medalie la turneul final. După ce au învins în primele două meciuri, gândurile bârlădenilor se îndreptau către finala mare. Au pierdut însă cu CSS 2 Baia Mare, scor 20 – 24 și obiectivul rămas a fost de a cuceri bronzul. În finala mică disputată cu Universitatea Cluj, bârlădenii au condus la pauză cu 19-0, după cele trei eseuri reușite de Petru Azoiței, Vlad Vișan și Dănuț Botezatu. Nimic nu prevestea ce avea să se întâmple după pauză, când Universitatea Cluj a dominat autoritar. Tudor Legean a marcat un dropgol în ultima fază a meciului pentru că bronzul să ajungă la clujeni. Pentru aceștia au mai punctat Rareș Oprea , Oscar Ivănuș și Ionuț Bârsan.

Divizia Națională de Juniori U18 a fost câștigată de CSS2 Baia Mare, care a învins Dinamo București, scor 29 – 16. Alb-roșii au început în ofensivă fapt care a dus la deschiderea scorului prin lovitura de pedeapsă concretizată de Andrei Dinu. Replica băimărenilor a venit imediat și centrul Codrin Bercu a marcat două încercări în urmă unor acțiuni în viteză ale liniei de treisferturi, una transformată de Luca Nichitean. Același Luca Nichitean a majorat ecartul din lovitură de pedeapsă, însă maramureșenii au rămas în inferioritate numerică și Dinamo a revenit în joc. Mugur Costea a finalizat efortul colectiv după un mol de margine, eseu transformat de Mădălin Vintilă care apoi a mai punctat dintr-o penalitate, astfel ca la pauză CSS 2 Baia Mare conducea cu 15-13.

După reluare, Luca Nichitean a recuperat un balon bâlbâit de dinamoviști și a marcat un eseu la centru, pe care l-a transformat, iar Dinamo s-a văzut nevoită să alerge din nou pentru refacerea diferenței de scor, reușind doar o lovitură de pedeapsă prin Mădălin Vintilă. Cel mai bun jucător de pe teren, centrul băimărenilor Codrin Bercu a dat verdictul final, reușind hat-trick-ul după o cursă în care a fost de neoprit de către defensiva bucureștenilor. (George PROCA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Un oficial al roș-albilor îl înfruntă pe Ionuț Negoiță: „E sfidător pentru istoria lui Dinamo” | EXCLUSIV ProSport Live

Gabriel Răduță (52 de ani), șeful centrului de copii ...

Care este de fapt adevărul în privința Mondialului de handbal tineret din România? De la „demersurile noastre către IHF au rămas fără răspuns” la „este imposibil să se joace la data programată”

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a anunțat ieri, ...

Astăzi pariem și pe darts » Pont pregătit în cota 1.85 la turneul „Icons of Darts Live League!”

Astăzi pe lângă Biletul Zilei cu ajutorul căruia țintim ...