Home » Administratie » DNA ataca din nou Vasluiul – Noi percheziiții ce vizeaza ilegalități în gestionarea fondurilor europene

DNA ataca din nou Vasluiul – Noi percheziiții ce vizeaza ilegalități în gestionarea fondurilor europene

Procurorii DNA au efectuat o serie de percheziții la sediul Consiliului Județean (CJ) Vaslui într-un dosar privind fapte în legătură cu un proiect finanțat din fonduri europene, a cărui valoare s-ar ridica la 100 milioane euro. Acest proiect privește alimentarea cu apă a municipiilor Vaslui, Bârlad și Huși. Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui a fost plecat ieri la București, însă ne-a declarat telefonic că nu are nimic de ascuns și că nu știe dacă instituția pe care o conduce a fost obiectul unei percheziții. Ticu Bahnariu, directorul SC Aquavas SA Vaslui nu a răspuns. 

Ancheta procurorilor DNA vizează modul de cheltuire a unei sume de 100 milioane de euro, prin proiectul Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă, a sistemului de canalizare și a stațiilor de epurarea apelor uzate din municipiile Vaslui, Bârlad, Huși și Negrești, reprezentând prejudiciul reținut în dosar. Au fost vizate de DNA a 13 locații situate în municipiile Vaslui și Bârlad, din care două sunt în sediul unei instituții publice, iar dosarul penal întocmit de DNA face referire la infracțiuni comise în perioada 2006-2016.

Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, ne-a declarat că nu a fost vizat de procurorii DNA și că nu are ce ascunde: „În comunicatul DNA nu se precizează numele meu. Comunicatul este un document oficial, iar eu nu pot înflori nimic în jurul lui. Eu sunt plecat la București, dar dacă procurorii DNA au fost la sediul Consiliului Județean Vaslui precizez că accesul acestora este liber. Suntem obligați să răspundem acestor solicitări. Dacă este în interesul cercetărilor, orice document poate fi ridicat, cercetat. Nu avem nimic de ascuns acolo, nici nu am putea să o facem chiar dacă am avea ce. Sunt documente publice și mai mult decât atât, ele se regăsesc pe site-ul Consiliului Județean”, ne-a declarat Buzatu.
„Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție și de fraudare a fondurilor europene, comise în perioada 2006 – 2016. În cursul zilei de 13 iunie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 13 locații situate în municipiile Vaslui și Bârlad, județul Vaslui, din care două sunt în sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice”, se arată într-un comunicat al DNA transmis mass-mediei.

Procurorii DNA au beneficat de asistență din partea Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău. Controlul oamenilor legii s-a fâcut discret, fără publicitate. (Bogdan RUSU)

About Tehno Redactor