Home » Sport » Pajura Huși – Vitis Șuletea dispută finala Cupei României

Pajura Huși – Vitis Șuletea dispută finala Cupei României

pajura husi - fc vaslui 1Echipele Pajura Huși și Vitis Șuletea vor disputa finala Cupei României, după ce au avut câștig de cauza în semifinalele disputate sâmbătă.

Hușenii, campioni ai Ligii a IV-a, și-au demonstrat încă o dată valoarea și au învins FC 2002 Vaslui, scor 3 – 1. Scorul la pauză a fost 1 – 0 în favoarea gazdelor, avantaj ce a fost majorat la scurt timp după reluarea jocului (minutul 48). Pajura Huși a avut ocazia de a închide meciul un minut mai târziu când a beneficiat de o lovitură de la 11 metri. Intervenția reușită a portarului Victor Cumpănă a reușit să păstreze FC 2002 Vaslui în joc. Minutul 68 a adus apoi golul de onoare al oaspeților. Acesta a venit după o lovitură liberă de la 30 de metri. Portarul hușenilor a respins mingea în față, iar Hariuc a avut de realizat o simplă formalitate pentru a face 2 – 1. Finalul de partidă i-a găsit mai inspirați pe hușeni, care au făcut 3 – 1 pentru a risipi emoțiile.

În celălalt meci, Vitis Șuletea a dispus cu 4 – 0 de FC 2007 Gârceni. Un rezultat dur pentru cei din Gârceni, care au terminat pe locul doi în Liga a IV-a și au fost aproape de a cuceri titlul. Cele trei goluri marcate de egipteanul Hany Ragab în zece minute (15,20,25) au închis practic meciul. Repriza secundă le-a aparținut tot celor de la Vitis Șuletea, care prin Alin Dumitriu, cu un gol marcat în minutul 55, a stabilit scorul final.

ghenghea_gigel„Diferența a făcut-o egipteanul nostru, dar întreaga echipă a jucat foarte bine. Ei au avut o zi mai proastă și jocul a fost la discreția noastră. De obicei meciurile dintre noi sunt echilibrate, am reușit în acest an trei victorii cu ei din patru meciuri, dar au fost toate la limită. Terenul de la Huși ne-a avantajat pentru că am jucători mai tehnici, cu experiență”, ne-a declarat Gigel Ghenghea, antrenorul – președinte al celor de la Vitis Șuletea.

Un duel echilibrat. Orice aspect poate face diferență

Cum raportul de forțe este echilibrat în finală, data la care se va disputa finala ar putea face diferența. Deocamdată nu se știe când se vor întâlni Pajura Huși și Vitis Șuletea în ultimul act pentru că hușenii trebuie să dispute barajul pentru accederea în Liga a III-a. Dacă FRF obligă AJF Vaslui să anunțe campioana județeană a Cupei până pe 20 iunie, cele două echipe vor trebui să dispute finala între cele două jocuri de baraj ale hușenilor. Altfel, campioana din Cupă se va afla abia după ce Pajura Huși dispută barajul.

„Am jucat în campionat și în play-off cu cei de la Pajura Huși și va depinde mult de forma de moment pentru a se decide o învingătoare. Chiar dacă ei au câștigat campionatul i-am bătut acum două săptămâni cu 3 – 2. În campionat ne-am împărțit victoriile, fiecare a câștigat acasă. Putem spune că suntem avantajați că finală are loc la Bârlad, pentru că în afară de portar și alți doi jucători, jucătorii mei sunt din Bârlad. Așteptăm să vedem însă când vom disputa finala, pentru că dacă va trebui să o disputăm după meciurile de baraj ale hușenilor am fi dezavantajați. Ei ar avea meciuri în picioare, față de noi care vom stă câteva săptămâni fără să jucăm un meci oficial”, a mai spus Ghenghea. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: