Home » Social » Pese 500 de locuri de muncă în străinătate prin rețeaua EURES

Pese 500 de locuri de muncă în străinătate prin rețeaua EURES

În Marea Britanie și Italia sunt la mare căutare îngrijitori persoane, în timp ce în Slovacia se caută șoferi de camion transport internațional, iar în Suedia sunt necesare femeile de serviciu.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui, prin intermediul Portalului Mobilității Forței de Muncă din Europa – EURES, oferă 510 locuri de muncă. Cele mai multe locuri de muncă sunt disponibile în Germania, nu mai puțin de 127. Se caută 15 factori poștali, 15 electricieni în construcții, 12 șoferi de camion, 12 mecanici instalații sanitare de încălzire/aer condiționat, 10 educatoare, 5 însoțitori de bord, 5 asistenți medicali, 5 brutari, 4 lăcătuși mecanici, 4 dezvoltatori aplicații IT, 3 asistenți medicali geriatrie, 3 muncitori necalificați în industria prelucrării metalelor, 3 instalatori instalații încălzire, 3 instalatori instalații apă și gaz, 2 coordonatori Departamentul Planificare Financiară, 2 Visual designeri, 1 sudor MAG, 1 asistent medical în pediatrie, 1 Go Backend Developer etc. Din cele 45 de locuri de muncă oferite de angajatorii din Suedia 20 sunt pentru femei de serviciu, 15 vopsitori auto, 10 mecanici auto, 10 tinichigii auto. În Austria românii pot accesa unul din cele 30 de locuri de muncă oferite: 7 tâmplari, 5 zidari, 5 operatori mașini cu laser, 5 electricieni, 4 magazioneri, 3 geamgii/dulgheri și 1 ofițer proiecte europene. În Marea Britanie sunt disponibile 70 de locuri de muncă – 55 de îngrijitori persoane și 15 îngrijitori persoane la domiciliu. Slovacii caută 30 șoferi autocamion transport internațional, 7 îngrijitori persoane/infirmieri și 5 sticlari. În Norvegia caută 2 doctoranzi cercetători în comportament uman complex, 2 doctoranzi cercetători în inteligență artificială, 1 doctorand în Departamentul de Informatică și 1 doctorand cercetător în domeniul eticii organizaționale. Republica Cehă oferă 50 de locuri de muncă pentru 20 operatori mașini unelte, 15 șlefuitori/ pilitori, 10 șoferi profesioniști camion și 5 tractoriști. În Belgia se caută 2 operatori producție, 2 tehnicieni electricitate, 2 lucrători în producție. În Italia se caută 30 asistenți medicali și 30 îngrijitori persoane. În Spania se caută 1 maseur și în Franța 1 lucrător în hotel. Lituanienii angajează 1 inginer în domeniul prelucrării maselor plastice, 1 tehnician mecatronist, 20 asfaltatori și 5 tehnicieni electricieniRomânii pot accesa și unul din cele 20 de locuri de muncă disponibile în Bulgaria: 10 operatori rețea de telefonie mobilă și 10 operatori în industria de prelucrare a lemnului. În Finlanda se oferă 19 locuri de muncă și se caută 10 măcelari, 4 operatori CNC, 2 sudori, 1 lucrător în metal- sudor și 2 dezvoltatori software. În Olanda românii pot accesa unul din cele 6 locuri disponibile pentru muncitori în agricultură.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând portalul EURES național, www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul AJOFM Vaslui, unde consilierul EURES îi poate îndruma. De asemenea, informații despre locurile de munca vacante în SEE sunt disponibile și pe pagina de Facebook a agenției: www.facebook.com/ajofm.vaslui (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: