Home » Administratie » Troleibuzul a început să circule în Vaslui, deocamdată doar la orele de vârf

Troleibuzul a început să circule în Vaslui, deocamdată doar la orele de vârf

Troleibuzul a început să circule în municipiul Vaslui, deocamdată la orele de vârf, pe traseul Gară – Centru – Textila – Protecția Copilului, urmând ca cei de la societatea Transurb să stabilească un program bine definit, în funcție și de traficul de călători.

După amânări repetate din motive, în special, tehnice, circulația troleibuzelor a fost reluată în municipiul Vaslui, odată cu finalizarea investiției de 23,9 milioane de lei, derulată în ultimii ani și care a presupus înlocuirea rețelei și extinderea acesteia de la Textila la Moara Grecilor, precum și construirea unei autogări noi. Deocamdată, este folosit un singur mijloc de transport, care circulă doar la orele de vârf, atunci când intră sau ies de la serviciu angajații de la fabricile de confecții din zona de nord a orașului.

Troleibuzul este articulat, ceea ce presupune că poate prelua mai mulți călători la orele de vârf pe traseul pe care circulă. Însă, cei din conducerea societății locale de transport vor trebui să stabilească un program clar, în funcție de traficul de călători pe zona de nord a municipiului”, a declarat viceprimarul municipiului Vaslui, Daniel Neacșu.

Odată cu introducerea troleibuzelor pe ruta de nord a orașului, autobuzele care circulau până în Moara Grecilor vor fi redirecționate pe alte trasee. (Ionut PREDA)

About Tehno Redactor