Home » Social » Chiriașii ANL, obligați să depună o declarație pe propria răspundere autentificată la notariat

Chiriașii ANL, obligați să depună o declarație pe propria răspundere autentificată la notariat

Cei 160 de titulari de contract, chiriași ai blocurilor ANL din Bârlad, riscă să rămână fără curent electric. Aceștia nu-și pot reînnoi contractele cu E.ON dacă nu-și vor prelungi contractul de închiriere cu Primăria pentru următorul an. Termenul până la care chiriașii ANL pot să încheie contractul de închiriere este 30 iunie. Alte hârtii, alte cheltuieli. Anul acesta, chiriașii ANL vor trebui să depună la dosar, pe lângă actele de stare civilă, inclusiv actele copiilor, dacă este cazul, și o declarație pe propria răspundere, autentificată de notar. Taxa notarială este de 35 de lei.

Chirias ANLConform articolului 326 din Codul Penal, cu privire la falsul în declarații, titularii de contract vor declara pe propria răspundere că nu au dobândit o locuință în proprietate și/sau chirie, proprietate de stat, proprietate a unității administrativ-teritoriale, sau a unității în care își desfășoară activitatea, în localitatea în care deține locuința actuală. Chiriașii ANL au depus o astfel de declarație în momentul în care le-au fost repartizate locuințele ANL. De atunci nu au mai fost obligați să depună astfel de declarații și nu a fost tocmai bine. Zeci de locuințe ANL au fost închiriate și apoi subînchiriate, de către titularii de contract, lucru ilegal. Unii au plecat la muncă în străinătate iar alții au alte case în care locuiesc.

După ce, în urmă cu câteva zile, chiriașii ANL au fost înștiințați că pentru reînnoirea contractului au nevoie de certificat fiscal, ulterior s-a revenit, iar Primăria i-a informat că, de fapt, au nevoie de o declarație pe propria răspundere din care să reiasă că nici unul din membrii familiei nu deține altă locuință. Această declarație notarială va face diferența între chiriașii care dețin legal o locuință și cei care o dețin ilegal, folosind-o ca o sursă de venit. În urma verificării stării de fapt de către Serviciul Taxe și Impozite – persoane fizice, din cadrul Primăriei, probabil vor fi luate în sfârșit măsuri coercitive. Suspiciuni vor trezi, în primul rând, chiriașii care se vor eschiva de reînnoirea contractului de închiriere. Primăria va trebui să pună în legalitate toate contractele de închiriere și să facă trierea între chiriașii de bună credință și ceilalți.

La Bârlad, pe lista de așteptare a unei locuințe ANL sunt înscrise 450 de persoane, unele dintre ele așteptând de trei-patru ani repartizarea unei astfel de locuințe. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: