Home » Social » Începe distribuirea ajutoarelor alimentare la Bârlad

Începe distribuirea ajutoarelor alimentare la Bârlad

Mult așteptatele ajutoare alimentare europene vor fi distribuite la Bârlad începând de astăzi (vineri, 17 iunie). În intervalul orar 8-14, beneficiarii legali ai acestor ajutoare le vor putea ridica de la Centrul de afaceri ”Tutova”.

ajutoare-ueFiecare beneficiar va primi câte două cutii de alimente, fiecare cutie conținând 1 kg de făină, 2 kg de mălai, 400 gr. de paste, 2 litri de ulei, 1 kg de zahăr, o conservă de vită de 300 gr., o conservă de pate de porc de 200 gr., 400 gr. de pastă de tomate, 1 kg de orez și 500 de gr. de fasole boabe.

O parte dintre alimente au sosit, altele vor sosi în aceste zile. Facem apel la calm, pentru a evita aglomerația la Centrul de afaceri. Alimentele vor fi distribuite în ordine persoanelor trecute pe listele actualizate. Actualizarea listelor s-a făcut în luna aprilie, pentru categoriile de persoane ce au devenit beneficiare ale ajutoarelor alimentare după această lună se vor face liste suplimentare. Acestea vor intra în posesia cutiilor cu alimente mai târziu cu câteva zile, întâietate având cei trecuți pe lista alcătuită inițial. Distribuirea alimentelor începe pe 17 iunie, dar luni fiind zi liberă pentru bugetari, va fi reluată marți 21 iunie”, a declarat Cristina Brojban, directoarea Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Bârlad.

Ajutoarele alimentare sunt distribuite în baza HG 627/iulie 2015 privind implementarea Programului Operațional – Ajutoare pentru persoane defavorizate. De acest program vor beneficia familiile sau persoanele singure beneficiare ale venitului minim garantat, șomerii care beneficiază de indemnizație de șomaj în valoare de 450 de lei inclusiv șomerii înregistrați la ALOFM care nu beneficiază de indemnizație de șomaj, pensionarii cu venituri cumulate de până la 450 lei inclusiv, persoanele cu handicap grav și accentuat, adulți și copii care nu beneficiază de îngrijire în servicii sociale în regim rezidențial.

Persoanele care aparțin mai multor categorii prevăzute de lege primesc o singură dată aceste ajutoare.

Ajutoarele alimentare care vor fi distribuite de vineri 17 iunie sunt cele aferente anului 2015. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor