Home » Social » 540 de locuri de muncă în străinătate prin rețeaua EURES

540 de locuri de muncă în străinătate prin rețeaua EURES

În Marea Britanie și Italia sunt la mare căutare îngrijitori persoane, în timp ce în Slovacia se caută șoferi de camion transport internațional, iar în Suedia sunt necesare femeile de serviciu.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui, prin intermediul Portalului Mobilității Forței de Muncă din Europa – EURES, oferă 540 locuri de muncă. Cele mai multe locuri de muncă sunt disponibile în Germania, nu mai puțin de 120. Se caută 15 factori poștali, 15 electricieni în construcții, 12 șoferi profesioniști, 12 mecanici de instalații sanitare de încălzire și aer condiționat, 10 educatoare, 5 brutari, 5 lăcătuși mecanici, 4 dezvoltatori aplicații IT, 4 asistenți medicali, 3 asistenți medicali geriatrie, 3 muncitori necalificați în industria prelucrării metalelor, 3 instalatori instalații încălzire, 3 muncitori necalificați în industria metalică(galvanizare), 3 instalatori instalații apă și gaz, 2 coordonatori Departamentul Planificare Financiară, 2 Visual designeri, 2 tâmplari (alternativ dulgher), 1 sudor MAG, 1 asistent medical în pediatrie, 1 Go Backend Developer, etc.

Din cele 45 de locuri de muncă oferite de angajatorii din Suedia 20 sunt pentru femei de serviciu, 15 vopsitori auto, 10 tinichigii auto. În Austria românii pot accesa unul din cele 30 de locuri de muncă oferite: 7 tâmplari, 5 zidari, 5 operatori mașini cu laser, 5 electricieni, 4 magazioneri, 3 geamgii/dulgheri, 1 ofițer proiecte europene. În Marea Britanie sunt disponibile 125 de locuri de muncă – 65 îngrijitori persoane la domiciliu, 55 îngrijitori persoane și 5 operatori CNC. Slovacii caută 30 șoferi autocamion transport internațional, 7 îngrijitori persoane/infirmieri și 5 sticlari. În Norvegia se caută 2 doctoranzi cercetători comportament uman complex, 2 doctoranzi cercetători în inteligență artificială, 1 doctorand în IT, 1 doctorand cercetător etică organizațională. Republica Cehă oferă 50 de locuri de muncă pentru 20 operatori mașini unelte, 15 șlefuitori/ pilitori, 10 șoferi profesioniști camion și 5 tractoriști. În Belgia se caută 4 lucrători/operatori în producție și 2 operatori producție. În Italia se caută 30 asistenți medicali și 30 îngrijitori persoane. În Spania se caută 1 maseur și în Franța 1 lucrător în hotel. Lituanienii angajează 20 asfaltatori, 5 tehnicieni electricieni, 1 tehnician mecatronist și 1 inginer mase plastic. Românii pot accesa și unul din cele 20 de locuri de muncă disponibile în Bulgaria: 10 operatori rețea de telefonie mobilă și 10 operatori în industria de prelucrare a lemnului. În Finlanda se oferă 12 locuri de muncă și se caută 10 măcelari și 2 dezvoltatori software.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând portalul EURES național, www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul AJOFM Vaslui, unde consilierul EURES îi poate îndruma. De asemenea, informații despre locurile de munca vacante în SEE sunt disponibile și pe pagina de Facebook a agenției: www.facebook.com/ajofm.vaslui (George PROCA)

About Tehno Redactor