Home » Invatamant » Anchetă a ISJ în cazul unei eleve de 14 ani care a fost violată de doi adolescenți de 15 ani, după ce a plecat din timpul orelor

Anchetă a ISJ în cazul unei eleve de 14 ani care a fost violată de doi adolescenți de 15 ani, după ce a plecat din timpul orelor

Inspectoratul Școlar Județean Vaslui a declanșat o anchetă în cazul unei eleve de 14 ani care ar fi fost violată de către doi adolescenți de 15 ani, după ce copila a plecat din timpul orelor de curs, cu acordul profesorului de la clasă, polițiștii desfășurând propriile cercetări în acest caz.

O copilă de 14 ani, elevă la Școala Generală Ivești, a fost violată de către doi adolescenți pe un câmp din apropierea unității de învățământ, după ce a plecat din timpul programului școlar. Într-o primă fază, cei doi vasluieni de 15 ani i-ar fi propus fetei să întrețină de bună voie raporturi sexuale, însă eleva i-a refuzat. În aceste condiții, adolescenții au șantajat-o pe copilă cu publicarea unor fotografii compromițătoare cu ea, astfel încât a acceptat să facă sex. Martori la incident au fost alți doi tineri de 18 ani, care însă nu au întreținut relații sexuale cu fata.

După consumarea faptei, minora i-a mărturisit bunicei sale abuzul sexual la care a fost supusă, fiind sesizată Poliția, prin numărul de urgență 112. În urma primelor cercetări, cele reclamate se confirmă și, în consecință, pe numele celor doi minori de 15 ani s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de viol. Față de cei doi bănuiți nu s-a luat nicio măsură preventivă, fiind cercetați în stare de libertate”, a declarat responsabilul mass-media al Poliției Județene Vaslui, Ștefan Sofronie.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui a declanșat propria anchetă în acest caz pentru a stabili dacă vreun cadru didactic de la școala din Ivești poate fi tras la răspundere. „Din puținele informații pe care le avem până în prezent, am înțeles că eleva a plecat din timpul orei, după ce i-a cerut voie profesorului de la catedră să meargă să bea apă. Ulterior, cadrul didactic a observat cum fata părăsește incinta școlii, motiv pentru care a trimis elevi din clasă după ea, însă refuzând să revină la cursuri. Noi am trimis astăzi (n.r.-luni) o comisie de anchetă la școala din Ivești și așteptăm raportul de control, în funcție de care vom dispune și eventuale măsuri”, a precizat inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

Eleva de 14 ani precum și cei doi adolescenți de 15 ani vor intra într-un program de consiliere psihologică.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: