Home » Justitie » Contrabandist de țigări prins de polițiști și jandarmi!

Contrabandist de țigări prins de polițiști și jandarmi!

de Răzvan CĂLIN

Un bârlădean în vârstă de 40 de ani riscă să petreacă câțiva ani după gratii din cauză că a fost prins în timp ce încerca să comercializeze țigări de contrabandă. Individul a fost surprins în cursul zilei 19 iunie, de o patrulă formată din polițiști ai Biroului de Ordine Publică Bârlad și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui.

”Aceștia l-au identificat pe bărbat într-un local din apropierea Pieței Sfântul Ilie din municipiul Bârlad. El deținea în vederea comercializării 1.340 țigarete având timbru de accizare din Republica Moldova, bunuri provenite din infracțiunea de contrabandă”, se arată într-un comunicat emis de Biroul de Presă al IPJ Vaslui.

Țigaretele au fost ridicate în vederea confiscării, iar pe numele persoanei identificate polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Polițiștii reamintesc faptul că deținerea, colectarea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia sunt fapte asimilate infracțiunii de contrabandă, iar pedeapsa prevăzută de Legea 86/2006 este închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea unor drepturi.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: