Home » Sport » Junioara Aura Blioju, de la CSS Bârlad, merge la Campionatul Balcanic și Campionatul European

Junioara Aura Blioju, de la CSS Bârlad, merge la Campionatul Balcanic și Campionatul European

Aura Blioju, sportivă legitimată la Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad și-a asigurat prezența la cele mai importante două competiții de anul acesta la juniori II. Atleta pregătită de profesorul Lucian Bolgar a cucerit aurul la proba de 2000 metri obstacole, din cadrul etapei finale a Campionatului Național de juniori II. Victoria îi asigură prezența la Campionatul Balcanic, dar fiindcă a realizat baremul impus de Federația Europeană va merge și la prima ediție a Campionatului European de Juniori II. Bârlădeanca a reușit un timp de 6:53 minute, cu 32 de secunde sub baremul probei, de 7:25. Evoluția sportivei i-a impresionat pe cei de pe stadion și i-au adus felicitări meritate. Campionatul Balcanic de Juniori 2 va avea loc în Serbia (Krusevak) pe 2 iulie. Campionatul European de Juniori 2 se va disputa la Tbilisi, în Georgia, între 14 și 17 iulie.

„A fost o cursă extraordinară, cu un timp foarte bun. Am controlat cursa în totalitate, chiar am dominat-o. Dacă pe prima parte a cursei am stat lângă cele două adversare alăturate, pe ultimii 700 de metri am atacat și ne-am dus spre victorie. Urmează etapa cea mai grea, Campionatul Balcanic și Campionatul European. Aura a mai evoluat și în proba de 800 de metri a doua zi, unde a luat locul șase. Această cursă a fost mai mult pentru antrenament”, ne-a declarat Lucian Bolgar.

Valentin  George Râpanu a cucerit bronzul

css barlad - valentin rapanu

Medaliatul cu bronz George Valentin Rapanu alaturi de profesorul Lucian Bolgar

CSS Bârlad a avut un reprezentant pe podiumul probei de 2000 metri obstacole și la masculin, prin George Valentin Râpanu, cu timpul de 6:32.15 minute. „Valentin a reușit iarăsi un rezultat foarte bun, mai ales că el este junior în primul an. La anul, când va fi organizat Campionatul Mondial de Juniori II va fi tot la această categorie de vârstă. Iar dacă se pregătește cum trebuie, va fi sănătos și își va îndeplini baremul, va concura și el. Raul Alexandru Vrabie a reușit și el o clasare bună, pe locul cinci, al doilea rezultat național la juniori III. Sunt mulțumit de rezultatele sportivilor și sper să mergem pe același trend în continuare la Campionatul Național de Juniori III și Campionatul Național de Juniori I. La Bârlad vin și alți copii buni din urmă, sunt convins că vom reuși să ne îndeplinim obiectivele”, a mai declarat pentru Est News Lucian Bolgar.

Cealaltă sportivă din lotul bârlădean care s-a deplasat la Pitești, Alexandra Gamă a reușit și ea o clasare în primele zece, la proba de 3000 de metri, cu timpul de 11:22.77 minute. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: