Home » Sanatate » Canicula începe să-și arate colții!

Canicula începe să-și arate colții!

de Răzvan CĂLIN

Unui vasluian i s-a făcut rău în timp ce se afla la volanul mașinii sale.

Valul de temperaturi ridicate din ultimele zile ce s-a abătut și asupra județului Vaslui a început să facă victime mai ales în rândul persoanelor vârstnice, sau a celor care suferă de maladii cronice. În principal, vorbim despre persoanele cu afecțiuni cardiace, despre care se știe că îndură mai greu perioadele cu arșiță.

”Din fericire, nu am înregistrat până acum cazuri de persoane cărora să le fi venit rău sau să fi leșinat pe stradă. Se pare că cei mai mulți dintre cetățeni au înțeles că e mai bine pentru ei să stea în casă pe perioada din zi în care soarele dogorește foarte mult. Însă, chiar și așa, tot ne-am confruntat cu o creștere a numărului de solicitări (cu circa 10% față de zilele obișnuite). A fost vorba de oameni care suferă de afecțiuni cronice (îndeosebi cardiace), ce s-au decompensat din cauza caniculei. Dar, repet, până acum, nu am avut cazuri de persoane care să le fi venit rău în stradă. Și sperăm că populația va ține cont în continuare de avertizările lansate și de sfaturi pentru a evita expunerea directă la soare în perioada caniculei”, ne-a declarat Aurora Popa, directorul Serviciului de Ambulanță al Județului (SAJ) Vaslui.

Totuși, ieri, la orele amiezei, ambulanțierii vasluieni au intervenit pentru a acorda primul ajutor unui bărbat din Vaslui, în vârstă de 52 de ani, căruia i-a venit rău în timp ce se afla la volanul mașinii sale. Omul figura în evidențe cu afecțiuni cardiace și i s-a făcut rău pe șosea undeva în apropiere de granița cu județul Iași. Bărbatul a apucat să sune la 112 și să cheme o ambulanță, care în scurt timp a ajuns la fața locului. După ce i-au fost acordate îngrijirile de rigoare, omul a refuzat să fie transportat la spital, preferând să-și continue călătoria.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: