Home » Social » Sistemul de învățământ produce șomeri pe bandă rulantă – Jumătate din tinerii prezenți la BAC vor deveni șomeri

Sistemul de învățământ produce șomeri pe bandă rulantă – Jumătate din tinerii prezenți la BAC vor deveni șomeri

În ultimii doi ani, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui a acordat ajutoare de șomaj la jumătate din totalul absolvenților de clasa a XII-a de liceu, cu diplomă de bacalaureat.

În 2014, AJOFM a plătit indemnizații de șomaj unui număr de 1.109 de absolvenți de liceu, iar în anul 2015, unui alt eșantion de 1.035 de absolvenți de studii liceale. Laura Toporăscu, purtătorul de cuvânt al AJOFM, ne-a declarat că în general, din totalul de absolvenți indemnizați la nivelul județului, 60-70% sunt tineri care abia termină liceul.

Amintim că în anul 2014, Bacalaureatul a fost promovat de 2.025 de candidați, iar în 2015 de 2.143. Cu alte cuvinte, dacă raportăm numărul de tineri care iau diploma de bac la numărul de șomeri, proaspăt absolvenți de liceu, se observă că jumătate din cei care promovează examenul de Bacalaureat devin imediat șomeri. Anul acesta, prima probă a examenului de Bacalaureat a fost susținută de 2.390 de elevi. Potrivit estimărilor, jumătate vor intra în baza de date a AJOFM, pentru a primi ajutoare de șomaj. (Bogdan RUSU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: