Home » Justitie » Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul elevei de 14 ani care ar fi fost violată după ce a plecat din timpul cursurilor

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul elevei de 14 ani care ar fi fost violată după ce a plecat din timpul cursurilor

Avocatul Poporului a anunțat, ieri, că instituția s-a sesizat din oficiu în cazul elevei de 14 ani din Ivești, care ar fi fost violată de doi adolescenți pe un câmp după ce a plecat din timpul orelor de curs, cazul fiind anchetat de Poliție și Inspectoratul Școlar Vaslui.

Cazul elevei de 14 ani, de la Școala Ivești, care ar fi fost violată de doi adolescenți de 15 ani pe un câmp din apropierea satului, a ajuns în atenția Avocatului Poporului, care va face propria anchetă. Instituția în cauză s-a sesizat din oficiu cu privire la incidentul petrecut în urmă cu aproape o săptămână, după apariția în presă a incidentului.

„Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unei minore din județul Vaslui, violată în timpul orelor de curs. Potrivit mass-media, în 17 iunie 2016, eleva s-a învoit în timpul orei de desen pentru a merge să bea apă, însă a părăsit curtea școlii și, deși profesoara a solicitat unor elevi să o cheme înapoi, aceasta a refuzat să se întoarcă… Din cele prezentate, rezultă că Inspectoratul Școlar Județean Vaslui a dispus o anchetă în acest caz”, se arată într-un comunicat al instituției Avocatului Poporului.

Cazul este cercetat și de către Poliție care, în urma primelor cercetări, a stabilit că violul se confirmă, fapta fiind recunoscută și de către cei doi adolescenți de 15 ani. Eleva s-a învoit în timpul unei ore de curs pentru a merge afară să bea apă, însă nu a mai revenit, chiar dacă profesoara ar fi trimis colegi de-ai fetei să o aducă înapoi la cursuri. Ulterior, s-a întâlnit cu cei doi adolescenți de 15 ani care, într-o primă fază, i-ar fi propus să întrețină de bună voie raporturi sexuale, însă eleva i-a refuzat. În aceste condiții, adolescenții au șantajat-o pe copilă cu publicarea unor fotografii compromițătoare cu ea, astfel încât a acceptat să facă sex. Martori la incident au fost alți doi tineri de 18 ani, care însă nu au întreținut relații sexuale cu fata.

„După consumarea faptei, minora i-a mărturisit bunicei sale abuzul sexual la care a fost supusă, fiind sesizată Poliția, prin numărul de urgență 112. În urma primelor cercetări, cele reclamate se confirmă și, în consecință, pe numele celor doi minori de 15 ani s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de viol. Față de cei doi bănuiți nu s-a luat nicio măsură preventivă, fiind cercetați în stare de libertate”, a declarat responsabilul mass-media al Poliției Județene Vaslui, Ștefan Sofronie.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Vaslui a declanșat propria anchetă în acest caz pentru a stabili dacă vreun cadru didactic de la școala din Ivești poate fi tras la răspundere. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: