Home » Sanatate » Județul Vaslui, îngenuncheat de caniculă: opt oameni morți și unul în comă

Județul Vaslui, îngenuncheat de caniculă: opt oameni morți și unul în comă

Bilanț cutremurător al caniculei în județul Vaslui: opt oameni au fost secerați de valul torid care s-a abătut asupra județului, iar al nouălea se află în comă la Spitalul de urgență ”Elena Beldiman” Bârlad. Este, de departe, canicula cu cele mai multe victime din ultimii ani. Doar unul (un bărbat, în vârstă de 75 de ani, din comuna Roșiești) a murit alaltăieri, toți ceilalți făcând parte din bilanțul negru al zilei de ieri.

Cu excepția unui bărbat care a fost găsit mort în Cimitirul ”Eternitatea” Bârlad și a celui care se află în comă (un bătrân din Simila, comuna Zorleni, în vârstă de 75 de ani, care a făcut atac cerebral în grădina gospodăriei sale), toate celelalte persoane au fost doborâte de arșița nemiloasă în timp ce se aflau la muncile câmpului: un bătrân de 78 de ani, din satul Gologofta, comuna Ivănești, un bărbat de 50 de ani din comuna Zorleni,  unul de 51 de ani, din satul Hurdugi, comuna Dimitrie Cantemir, unul din satul Bârlălești, de 42 de ani, unul din satul Fedești, comuna Șuletea, în vârstă de 50 de ani, și o femeie, de 62 de ani, din satul Șerbotești, găsită decedată în lanul cu porumb.

Personalul de la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) Vaslui a făcut față cu greu acestui tur de forță și de foc pe dealuri, câmpuri și prin culturile agricole, în căutarea victimelor.

În ultimele zile, numărul intervențiilor ambulanțierilor vasluieni a crescut cu peste 30%, față de zilele obișnuite când se înregistrau în medie câte 100 de solicitări pe zi. Dintre acestea, jumătate sunt cazuri de persoane cărora li s-a făcut rău din cauza caniculei. (S.M.)

 

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: