Home » Social » Pensionarii din județ amenință cu proteste de stradă în urma votării Legii pensiilor speciale pentru aleșii locali
Ioan Stamate

Pensionarii din județ amenință cu proteste de stradă în urma votării Legii pensiilor speciale pentru aleșii locali

Sindicatele pensionarilor din județ amenință cu proteste, inclusiv de stradă, după ce Camera Deputaților a adoptat în cursul acestei săptămâni Legea pensiilor speciale pentru aleșii locali, considerată drept nejustificată, în condițiile în care primarii nu au contribuit la fondul de pensii.

Legea pensiilor speciale pentru aleșii locali a stârnit nemulțumiri în rândul persoanelor de vârsta a treia din județ, care au amenințat cu proteste dacă aceasta va fi pusă în aplicare. Într-o primă etapă, sindicatele pensionarilor vasluieni vor trimite petiții la Guvern, după care vor protesta în stradă.

Să nu creadă cineva că vom sta cu mâinile în sân. Pensionarii sunt nemulțumiți și pe bună dreptate. Toată ziua ne plângem că nu sunt bani de pensii, însă constatăm că sunt scoase pe bandă rulantă tot felul de legi speciale, pentru diverse categorii, cum ar fi magistrați, parlamentari și acum primari. Care este meritul unui primar și, mai ales, cu ce a contribuit pe timpul mandatului la fondul de pensii? Nu este corect ceea ce se întâmplă și, în consecință, ne exprimăm nemulțumirea. Nu avem ce pierde așa că vom protesta și vom ieși inclusiv în stradă”, a declarat președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Vaslui, Ioan Stamate.

Pensia medie la nivelul județului este de 700 de lei, în timp ce un primar va primi, conform noii legi, 1.500 de lei pentru fiecare mandat. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Germania plătește cele mai multe alocații comunitare, pentru familiile din județul Vaslui

La data de 31 martie 2020, la Agenția Județeană ...

Colaps financiar. DGASPC Vaslui nu mai are bani pentru salarii pentru trimestrele III și IV din 2020

de Dănuț CIOBANU  Situația financiară de la Protecția Copilului ...

Vasluienii nu și-au încasat în luna martie drepturi sociale care se ridică la suma de 125.919 lei

În luna martie 2020, în conturile Agenției Județene de ...