Home » World » Acord între Franța și Germania să preia inițiativa unei Uniuni Europene puternice. Hollande: Suntem capabili să construim o prietenie puternică

Acord între Franța și Germania să preia inițiativa unei Uniuni Europene puternice. Hollande: Suntem capabili să construim o prietenie puternică

Franța și Germania trebuie să „preia inițiativa” de construire a unei Uniuni Europene mai puternice, a declarat duminică președintele francez, Francois Hollande, în contextul votului britanic în favoarea ieșirii din UE, relatează site-ul ziarului Le Figaro. 

„O țară prietenă, o țară aliată cu care avem atât de multe legături, tocmai a decis separarea de uniunea noastră, pe care o credeam indestructibilă, indisolubilă”, a afirmat președintele Franței.

„Este responsabilitatea Franței și Germaniei să preia inițiativa, pentru că s-a demonstrat că din suferințe, orori și război am fost capabili să construim o prietenie puternică”, a adăugat Hollande, la inaugurarea unui memorial în Dun-les-Places (Nièvre), un sat martir în care, în iunie 1944, 27 de oameni au fost executați.

„Fiind separați, există riscul să fim divizați, afectați de disensiuni și conflicte. (…) Împreună, putem câștiga nu doar pacea, ci și stima oamenilor din această uniune frumoasă numită Europa”, a subliniat Hollande.

Sursa: mediafax.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: