Home » Sanatate » Bilantul groazei: 10 oameni au murit din cauza căldurii, în județul Vaslui

Bilantul groazei: 10 oameni au murit din cauza căldurii, în județul Vaslui

Serviciul Judetean de Ambulanta (SAJ) Vaslui a fost intens solicitat in aceste zile caniculare. Numarul solicitarilor a crescut cu 30 de procente, in ultimele zile.

“In general, am avut bolnavi cu afeciuni cornice decompensate din cauza caldurii, dar si pacienti de diferite varste, care au lesinat in locuri publice, din acelasi motiv. Cu adevarat ingrijorator este numarul foarte mare de decese inregistrat in aceste trei zile si care pot fi legate in mod direct de caldura. Zece oameni au murit. Varful s-a inregistrat pe 23 iunie, cand in cinci ore am avut sapte decedati. E vorba de persoane cu varste curpinse intre 42 si 78 de ani, care se aflau pe camp, la munca, in gradina sau pasteau animalele pe dealuri. Din cei zece, opt erau decedati la sosirea echipajelor noastre. Pe alti doi am încercat să-i resuscităm, dar fara rezultat!”, a declarat doctorul Dan Ungureanu, purtatorul de cuvant al SAJ Vaslui.

Doar zece din cele 15 autosanitare functioneaza acum in judet. “Am incercat sa suplimentam numarul de ture, dar nu am reusit, intrucat ambulantele fara aer conditionat nu pot circula. Acest lucru ii afecteaza atat pe pacienti, cat si pe angajati. De aceea, lucram doar cu ambulantele dotate cu climatizare. Daca am aveam toate masinile, nu am avea temporizari, dar nu am oferi asistenta medicala corespunzatoare pacientilor. Speram intr-o remediere a situatiei, pentru a putea deservi populatia asa cum merita”, a mai spus medicul Ungureanu.

Specialistii recomanda populatiei sa se fereasca de soarele puternic, sa evite expunerea la caldura, sa stea in casa. Daca sunt nevoiti sa iasa, sa se protejeze, sa aiba o palarie pe cap, sa bea apa si sa faca drumuri scurte. (Daniel MICU)

About Simona Vasile

x

Check Also

Poliția Bârlad are în lucru un dosar privind incendierea unui autoturism în cartierul Podeni

La nivelul Poliției Municipale Bârlad există în lucru, în ...

17 tineri vasluieni au fost aduși de pe litoral direct la Spitalul din Bârlad. 8 tineri prezintă simptome de COVID-19

Un grup de tineri din județul Vaslui este în ...

DGASPC Vaslui – Ineficiență sub umbra lui Dumitru Buzatu

Deputat Mihai Botez  Direcția Generală de Asistentă Socială și ...