Home » Business » În curând, companiile din România nu vor mai avea de unde găsi noi salariați

În curând, companiile din România nu vor mai avea de unde găsi noi salariați

Rata șomajului este în scădere, iar perspectivele de angajare sunt foarte bune pentru următorul trimestru, cele mai bune din ultimii opt ani. În curând, companiile din România nu vor mai avea de unde găsi noi salariați.

Piața forței de muncă din România trece printr-o perioadă bună, cu cerere pentru personal calificat și eforturi pentru angajarea celor necalificați. Cererea de personal depășește oferta în mai multe regiuni ale țării, problemă creată în principal de plecarea celor circa trei milioane de români la muncă în străinătate, însă lipsa unor salarii atractive nu ajută la repatrierea celor înstrăinați.

Avem aici două paradoxuri: pe de o parte, avem nevoie de forță de muncă, dar nu plătim mai mult pentru ea, iar pe de altă parte creșterea salariului minim ne face mai puțin atractivi ca destinație pentru investiții (cel puțin la nivel declarativ). Și vorbim despre salariul minim, ajuns la 1.250 lei brut, adică 917 lei net (200 de euro), bani cu care sunt plătiți 1,13 milioane de persoane conform datelor Ministerului Muncii sau aproape două milioane, conform estimărilor sindicaliștilor. Sindicate care susțin că multe slujbe nu sunt acceptate tocmai din cauza salariilor foarte mici, situație susținută de realitate.

Sursa: money.ro

About Mihai Vasile

x

Check Also

Pfeiffer Timișoara a modernizat sistemul de apă și canal de pe mai multe străzi din municipiul Vaslui

Firma din Timișoara care execută lucrările de modernizare a ...

Date statistice îngrijorătoare: activitățile din sectorul construcțiilor sunt în cădere liberă

Sectorul construcțiilor este departe de relansarea mult așteptată. În ...

Investitorii străini au adus în 2020 în județul Vaslui fabuloasa sumă de 20 de euro!

Anul 2020 a început cum nu se poate mai ...