Home » Social » Comandant nou în fruntea Batalionului 85 ”General Mihail Cerchez”!

Comandant nou în fruntea Batalionului 85 ”General Mihail Cerchez”!

de Răzvan CĂLIN

Locotenent – colonelul Ioan Popescu a fost numit în fruntea aceste unități militare de elită din Bârlad.

ceremonial_comandant_um01476De ieri, Batalionul 85 Sprijin Logistic ”General Mihail Cerchez” din cadrul Brigăzii 8 LAROM are un nou comandant în persoana locotenent – colonelului Adrian Ioan Popescu. Preluarea ștafetei s-a derulat la orele amiezei, într-un cadru festiv, la care au luat parte generalul de brigadă dr. Adrian Stroea, comandantul Brigăzii 8 LAROM, precum și oficialități locale în frunte cu primarul Bârladului, Dumitru Boroș.

După o succintă trecere în revistă a carierei noului comandant al Batalionului 85 (UM 01476, cum mai este cunoscut), s-a derulat predarea/primirea drapelului de luptă a unității. Festivitățile s-au încheiat cu tradiționala defilare a trupelor acestei unități militare de elită bârlădene.

Noul comandant – locotenent-colonelul Popescu – este un ofițer cu o carieră impresionantă în Armata Română. Este născut în 1973 în Tecuci, iar la unitatea ilitară din Bârlad a fost repartizat încă din 2009, de când a ocupat funcția de șef de Stat Major. Însă, CV-ul său ne arată că a absolvit în 1991 Liceul Militar ”Alexandru Ioan Cuza” din Constanța, pentru ca în 1995 să finalizeze cu brio cursurile Institutului Militar de Artilerie și Geodezie ”Ioan Vodă” din Sibiu, arma ”Artilerie și Rachete”. Au urmat peste 20 de ani de carieră militară prodigioasă, cu diverse specializări și cursuri, inclusiv misiuni peste hotare, pe teatre de operațiuni extrem de ”fierbinți” precum Irak și Afganistan. Locotenent-colonelul Popescu a preluat comanda UM 01476 Bârlad de la locotenent-colonelul  Sorin Dumbravă, cel  care a deținut această funcție ca interimar, din ianuarie 2016. Fotoliul de comandant a rămas vacant în urma retragerii în rezervă a colonelului Mihai Romeo Costescu.

 

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: