Home » National » Senat: Valoarea unui tichet de masă crește de la 9,41 la 13 lei

Senat: Valoarea unui tichet de masă crește de la 9,41 la 13 lei

Senatorii au votat, luni, un proiect de lege, inițiat de 59 de parlamentari PSD, PNL și UDMR, care prevede majorarea valorii unui tichet de masă de la 9,41 la 13 lei. 

”Valoarea actuală a unui tichet de masă de 9,41 de lei (înainte de impozitare) nu este suficientă pentru a cumpăra o masă de prânz, în condițiile în care valoarea medie a unei mese de prânz este de 13 lei, iar în zone cu economie precară, cea mai ieftină masă de prânz costă 10 lei (în sistem de catering, nu la restaurant). Un număr mare de angajați se află în imposibilitatea de a avea o masă adecvată în timpul unei zile de lucru, fie ca urmare a programului de lucru încărcat, fie că nu au acces la achiziționarea unei mese. Astfel, această problemă rămâne o responsabilitate a statului și a angajatorului pentru a le oferi o masă decentă pe parcursul unei zile de lucru”, au arătat inițiatorii în expunerea de motive a proiectului.

Propunerea a primit 77 de voturi favorabile, unul împotrivă și o abținere. Senatul a fost primă cameră sesizată, Camera Deputaților urmând a lua decizia finală.

Proiectul a fost avizat negativ de Guvern.

Sursa; mediafax.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: