Home » Administratie » Cum poți, fără măcar să candidezi, să fii primar de comună

Cum poți, fără măcar să candidezi, să fii primar de comună

Primarul comunei Pungești, Mircea Vlasă, pentru care s-a organizat referendum de demitere în primăvară, este singurul din județ în funcție din vechiul mandat, în condițiile în care noul edil nu a putut depune jurământul din cauza absenței de la două ședințe consecutive a consilierilor PNL, UNPR și PMP.

Întârzierea constituirii Consiliului Local Pungești, prin absența repetată a consilierilor PNL, PMP și UNPR, îl menține în continuare în funcție pe primarul Mircea Vlasă (PSD), cel pentru care, în primăvara acestui an, s-a organizat singurul referendum de demitere din funcție a unui ales local din istoria județului nostru. Deși nu a mai candidat pentru un nou mandat și a fost ales simplu consilier local, Vlasă va exercita în continuare atribuțiile de edil cel puțin până la sfârșitul acestei săptămâni, atunci când este programată o nouă ședință pentru constituirea Consiliului Local (CL), a treia de la alegerile din 5 iunie.

„O parte dintre consilieri a lipsit și de la cea de-a doua ședință de constituire care a fost planificată pentru astăzi (n.r.-marți), ceea ce înseamnă că nici primarul nou ales nu a putut depune jurământul. În consecință, a fost emis un nou ordin de prefect de convocare a CL Pungești pentru vineri, iar dacă nici atunci acei consilieri nu se vor prezenta, își vor pierde mandatele, locul lor urmând a fi luat de către supleanți”, a declarat subprefectul județului Vaslui, Mircea Gologan.

La nivelul județului, CL Pungești este singurul care nu s-a constituit până în prezent după alegerile locale din 5 iunie. Structura noului CL este formată din patru consilieri PSD, trei PNL și câte doi de la ALDE, PMP și UNPR, fiind, de altfel, cel mai diversificat consiliu din județ ca și formațiuni politice componente. Aceasta pare a fi și explicația pentru care cei șapte consilieri PNL, UNPR și PMP nu s-au prezentat la ședința de constituire întrucât nu au reușit să ajungă la un numitor comun în ceea ce privește viitorul viceprimar. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: