Home » Justitie » Exclusiv: Mărturia lui Marian Albișor, luptătorul MMA atacat de clanul Dura! ”Robert Dura m-a atacat cu o sabie și un cuțit în mâini!”

Exclusiv: Mărturia lui Marian Albișor, luptătorul MMA atacat de clanul Dura! ”Robert Dura m-a atacat cu o sabie și un cuțit în mâini!”

de Răzvan CĂLIN

Sportivul susține că nu cunoaște motivele pentru care a fost atacat din senin de cei din clanul Dura.

Marian Albișor (36 de ani), purtătorul de cuvânt al Fight Club Titans Bârlad (la rândul său practicant de arte marțiale mixte (MMA), a oferit în exclusivitate jurnaliștilor de la Est News filmul altercației din noaptea de sâmbătă spre duminică. Este vorba despre răfuiala cu cei din clanul de rromi Dura care a pus pe jar autoritățile locale, poliția derulând o anchetă în acest caz, sub coordonare procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad.

Conform anchetatorilor, în noaptea respectivă, în barul ”Alicrisa” din zona Stației CFR Bârlad, a izbucnit un conflict spontan între două grupuri de indivizi: câțiva membri ai clanului Dura s-au încăierat cu câțiva luptători MMA, membri ai Clubului Fight Club Titans. Însă, Marian Albișor susține că, în realitate, singurul sportiv implicat în această altercație este el însuși. Mai mult, Albișor a declarat jurnaliștilor de la Est News că el a fost atacat din senin de doi dintre membrii clanului Dura.

”În jur de ora 4.30 – 5 dimineața am mers în zona barului «Alicrisa» să iau de acolo un prieten. Am mers cu mașina mea, dar la volan era un alt amic de al meu pentru că eu nu pot șofa din cauza unei accidentări în urma căreia am suferit o ruptură la tendonul lui Ahile, la piciorul drept. Așa că stăteam pe locul din dreapta, față. Când am ajuns în fața barului și așteptam să vină prietenul meu, șoferul a întors mașina. În acel moment, am auzit o bubuitură în partea din spate a mașinii. Pe moment, m-am speriat crezând că a dat peste cineva. Însă, imediat m-am lămurit că nu era așa, căci l-am văzut pe Robert Dura (20 de ani), împreună cu un alt individ, cum au sărit la mașină. Unul din ei, probabil, dăduse cu pumnul sau cu piciorul în mașină. Robert Dura a venit în dreptul meu, iar celălalt s-a dus pe partea șoferului. Robert Dura a tras de portieră și a deschis-o, având în mâini un cuțit și o sabie. Din instinct, eu am încercat să mă apăr. Am ieșit din mașină și am prins cu mâinile sabia pe care o îndrepta amenințător către mine și i-am dat un cap în piept ca să-l îndepărtez. Dacă nu apucam sabia cu mâna, direct în inimă mi-o înfigea, mă omora. În clipa în care l-am lovit cu capul în piept, Robert Dura m-a înjunghiat cu cuțitul în picior, moment în care eu am pus piciorul drept în pământ ca să am sprijin. Exact atunci am simțit  o arsură și un pocnet și mi-am dat seama că mi-am rupt din nou tendonul lui Ahile. Tot ce vă povestesc eu s-a întâmplat în decurs de câteva clipe. Când am realizat ce am pățit, am urcat în mașină și i-am spus amicului meu să mă ducă repede la spital”, a povestit pentru Est News Marian Albișor.

El susține că aceasta a fost toată altercația dintre el și cei din clanul Dura și că nu știe ce anume i-a făcut pe aceștia să-l atace. Ajuns la spitalul din Bârlad, Albișor avea să i se confirme toate temerile sale: din nou suferise o ruptură a tendonului lui Ahile la același picior drept. Chiar dacă de această dată e vorba doar de o ruptură parțială, medicii bârlădeni i-au pus din nou piciorul în ghips, postură în care Albișor va fi nevoit să stea cel puțin trei săptămâni. În urmă cu numai două luni, el a suferit prima leziune de acest gen și a fost nevoie ca medicii să-l supună unei intervenții chirurgicale, după care i-au pus piciorul în ghips pe care și-l scosese abia în urmă cu câteva săptămâni.

”Voi cere să se aplice legea. Nu vreau și nu pot să accept ca eu și familia să trăim cu teamă!”

La momentul altercației cu cei din clanul Dura, luptătorul MMA era în plin proces de recuperare, fiind supus unor ședințe de terapie de specialitate: ”Acum, tot ceea ce am muncit împreună cu terapeuții în ultimele săptămâni s-a dus pe apa sâmbetei. Iarăși sunt nevoit să port ghips, după care iar ședințe de terapie recuperatorie. Nu mai spun că am, în același picior, o tăietură lungă de aproximativ cinci centimetri. O să-mi scot certificat medico-legal și voi face o plângere la poliție împotriva celui care m-a agresat”.

Albișor susține că nu știe motivele pentru care a fost atacat de cei din clanul Dura. El a recunoscut că în urmă cu câțiva ani, Robert Dura s-a antrenat la clubul Fight Club Titans Bârlad. Însă, susține Albișor, a fost în scurt timp dat afară tocmai pentru că avea un caracter violent și nu respecta conduita morală și codul practicanților de arte marțiale.

”El s-a antrenat la noi la club în urmă cu câțiva ani, dar după un timp l-am dat afară pentru că nu corespundea. Noi nu producem teroriști urbani. Noi nu promovăm bătăile de stradă și golanii. Dacă vrei să te bați pe stradă, o faci pe barba ta.  Dar cât ești sub tutela clubului nu ai voie să faci așa ceva, ci trebuie să ai un caracter și o conduită exemplare. Dar nici atunci și nici după aia nu am avut nici un fel de conflict sau altercație, fie și verbală, cu acest Robert Dura. Nu pot să înțeleg de ce a sărit la mine. Oricum, nu pot lăsa lucrurile așa. Voi face plângere la poliție și voi cere să se aplice legea. Nu vreau și nu pot ca eu și familia să trăim cu teamă! Stau și mă gândesc că dacă în locul meu s-ar fi aflat altcineva, un alt om care să nu fi avut pregătirea pe care o am cât de cât, ce nenorocire s-ar fi putut întâmpla?”.

În momentul de față, ancheta oamenilor legii în acest controversat caz este în plină desfășurare. Se vorbește și despre o a doua altercație petrecută între cele două tabere, care ar fi avut loc în aceeași noapte, dar undeva în zona Pieței agro-alimentare centrale. Însă, Marian Albișor a declarat pentru Est News că nu știe nimic despre această a doua confruntare și a negat cu vehemență că ar fi fost implicat un alt luptător MMA de la clubul său.

About Razvan Calin