Home » Sport » Grupa 2003, emblematică pentru LPS Vaslui

Grupa 2003, emblematică pentru LPS Vaslui

lps vaslui - 1lps vaslui - copa catalunya2Fotbaliștii născuți în 2003 de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui au reușit săptămana trecută o performantă fabuloasă după ce a câștigat Turneul Internațional de fotbal „Copa Catalunya”. Numeroși suporteri români i-au încurajat pe vasluieni pe durata turneului și i-au făcut să se simtă ca acasă. Este al doilea turneu internațional câștigat de vasluieni în două luni, motiv de mândrie pentru directorul Ionuț Chiochiu: „Nu este primul turneu internațional pe care îl câștigăm. Chiar luna trecută am câștigat May Cup la Chișinău, după ce am învins CSCT Buiucani cu 2-0. Pregătesc această grupă de șase ani, este cea mai puternică pe care o avem, emblematică pentru LPS Vaslui. Ne pregătim minim de cinci ori pe săptămâna, pe lângă care programăm și un meci. Punem accent mult pe partea de tehnică și pe aspectul psihologic. Pentru mine nu a fost o surpriză pentru că știam ce pot, din fericire au fost sănătoși și-au dorit și au și reușit. Au dat dovadă de multă maturitate în joc, nu au fost emotivi, au fost foarte relaxați. Am rămas plăcut surprins că am văzut suporterii români pe lângă echipă pe întreagă durată a turneului: la festivitate, în timpul meciurilor, la premiere. Faptul că și cei din Italia și Spania erau impresionați de jocul nostru, de felul în care se exprimau copiii în teren pentru mine a contat mult.

Un turneu mult mai dificil decât o arată rezultatele

chiochiuPuștii vasluieni au înregistrat succese pe bandă, fără să primească gol pană la loteria penalty-urilor. Italienii au fost victime în fața fotbaliștilor noștri care le-au marcat 12 goluri în faza grupelor și alte patru în fazele superioare. În grupe, LPS Vaslui a învins cu autoritate pe cei de la ASD C.Schuster 2 și ASD Real Aurelio FA, care au primit câte cinci goluri. În ultimul meci au trecut de Monvico, scor 2 – 0, adversar pe care l-au reîntâlnit în sferturi, scor 4 – 0. Totuși turneul nu a fost atât de ușor pe cât ar părea: „În finală au fost mult mai buni și mai motivați copiii noștri, drept dovadă că am avut și patru ocazii clare de a marca. Am avut puțin ghinion, dar am avut cu siguranță mai multă personalitate și încredere. Irlandezii au avut o echipă mai bună decât ce am întâlnit în celelalte faze, aveau șase antrenori, preparator fizic, un staff numeros. Nivelul jocului a fost mult mai ridicat decât în partidele precedente, dar asta nu înseamnă că a fost un turneu facil. Chiar dacă am câștigat detașat în celelalte partide, doar primul meci a fost ușor, competiția a fost destul de puternică. Adversarii au fost redutabili, motiv pentru care cealaltă echipă românească prezentă la turneu a suferit trei înfrângeri în grupe. Bucureștenii de la Comprest erau priviți cu șanse mult mai mari decât noi de a produce o surpriză, pentru că ocupă locul cinci în campionatul din capitală”, a mai declarat pentru Est News Chiochiu.

Secretul succeselor grupei 2003 LPS Vaslui stă în nucleul echipei

lps vasluiFaptul că vasluienii au meciuri în picioare și luptă în compania unor echipe puternice i-a ajutat pentru a evolua frumos: „Secretul succeselor pe care le obținem stă în calitatea individuală a copiilor dar mai ales în faptul ca am găsit în ei un nucleu incredibil. Le place fotbalul, sunt pasionați și deja practică automatisme. Și-au creat relații de joc între ele, se ajută între ei cu indicații. E un grup foarte unit pentru că sunt colegi, dar mai ales prieteni. Adevărul este că am avut un noroc incredibil la selecție. Cam după trei ani au început să vină rezultatele. Mai am patru grupe constituite noi pe care le fac suplimentar până în toamnă când mă vor ajuta colegii. Și grupele 2006 a profesorului Constantin Petrea și 2004 a profesorului Gabriel Până ne oferă satisfacții. Ceea ce s-a întâmplat aș vrea să fie un punct de plecare și pentru grupele mai mici, să aibă încredere că lucrurile vor urma un drum corect. Mai ales că totul este la noi gratuit, condiții sunt dacă ei își doresc. Un rol foarte important îl au părintii și suntem recunoscători și pentru implicarea Primăriei Vaslui, a Inspectoratului Școlar Județean Vaslui și agenților economici care au venit alături de noi cu sponsorizări pentru acest proiect”, a mai spus Chiochiu.

LPS Vaslui își pregătește fotbaliștii pentru scena mare

lps vaslui - copa catalunya1Evoluția corectă a copiilor este mult mai importantă decât trofeele câștigate. Scopul vizat de LPS Vaslui este că aceștia să își găsească locul în formațiile de joc ale unor echipe de rang înalt: „Faptul că nu am primit nici un gol la turneu spune totul, dar apărarea este ajutată foarte mult de mijlocași și atacanți. Aceștia au ținut mingea departe de poartă noastră printr-o posesie bună, iar adversarii au fost mai mult preocupați să se apere. Sunt copii care arată foarte bine în duelurile unu contra unu și pierd greu mingea. Deposedează rapid pe faza defensivă, gândesc, se informează și sperăm să continue în aceeași manieră. Scopul nostru răne de a forma fotbaliști de 18 – 19 ani pentru echipele de eșalon superior. Vrem să șlefuim tinere talente care să performeze. Altfel, toate cupele, toate medaliile obținute nu au nici o semnificație”, a concluzionat Chiochiu.

Din echipă fac parte Alexandru Verdeș, Răzvan Ciobanu, Ștefan Stoica, Răzvan Duda, Andrei Chirilă, Cătălin Balan, Tudor Hăulică, Cosmin Romeghea, Alberto Bulgariu, Răzvan zăreanu Ciobanu, Rareș Nazarie, Andrei Suciu, Eusebio Anitei, Rareș Chiper, Octav Gabril, David Diaconu, Mario Dosoftei, Cristi Costan, Flavius Grecu, Andrei Cucoș, Alexandru Bolea și Andrei Papuc. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: