Home » Social » Ștefan Luchian, comemorat la CARP

Ștefan Luchian, comemorat la CARP

Ieri, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Bârlad a organizat o expoziție de pictură semnată de Cristian Ghiță, profesor de desen pensionar și membru al Casei. Expoziția intitulată „Armonii cromatice” a fost un omagiu adus pictorului Ștefan Luchian de la a cărui moarte s-au împlinit ieri 100 de ani.

expozitie carp - 28.06.2016-7A fost o onoare pentru mine să expun lucrări într-o expoziție personală, într-o zi cu așa încărcătură emoțională pentru întreaga națiune română. Expoziția cuprinde lucrări care înfățișează flori și peisaje, cele mai multe realizate recent”, a declarat autorul.

Cristian Ghiță a început să picteze intens în ultimii ani, de când a ieșit la pensie. Până atunci, ca profesor și director al Școlii nr. 4 „Tudorexpozitie carp - 28.06.2016-5 Pamfile”, a organizat expoziții atât în școală cât și în alte instituții bârlădene cu lucrări ale elevilor săi.

Artistul care expune astăzi, 28 iunie, la CARP, este un artist fidel liniei tradiționale a școlii de pictură ieșene. Merge pe cromatism și compoziție subtil elaborată”, a spus prof. Dionisie Gradu, cel care a prezentat expoziția colegului său de catedră.

Evenimentul special de la CARP s-a derulat în jurul personalității și operei lui Ștefan Luchian, CARP neputând lăsa să treacă această zi fără a marca 100 de ani de la trecerea în eternitate a celui care a transpus pe pânză unele dintre cele mai frumoase flori din pictura românească. Astfel, tot ieri, CARP a organizat și conferința cu titlul „Ștefan Luchian – poetul plastic al florilor”, susținută de profesorul Ghiță Cristian. La activitate au participat membri ai CARP, funcționari ai Casei dar și invitați precum părintele Vasile Lăiu, protopopul de Bârlad, comisarul șef Vasile Chelaru – șeful Poliției Municipiului Bârlad și Marinel Gâlcă, adjunctul șefului Poliției Bârlad. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor