Home » Justitie » Bătrânul care a speriat un bloc întreg este internat într-un spital din Iași!

Bătrânul care a speriat un bloc întreg este internat într-un spital din Iași!

de Răzvan CĂLIN

Bârlădeanul Costică Oprea a fost transferat la Iași din cauză că este suspicionat că ar fi suferit un atac cerebral.

Bârlădeanul Costică Oprea (65 de ani), din cauza căruia un bloc întreg din Bârlad a fost la un pas să sară în aer, a fost internat la Spitalul de neurochirurgie din Iași. Pe 21 bloc_d4_parvaniunie, în jurul orei 22.30, bătrânul a fost luat de la domiciliul său (un apartament situat la parterul blocului D4 de pe strada Vasile Pârvan) de către un echipaj al Ambulanței Bârlad și transportat la Spitalul de urgență ”Elena Beldiman”. La data respectivă, omul era într-o stare deplorabilă care i-a uimit până și pe ambulanțieri: neîngrijit, semiparalizat, suferind vizibil cu alte cuvinte.

”Ulterior, s-a decis să fie transferat la Neurochirurgie Iași întrucât i s-a depistat un hematom intracranian. Este posibil să fi suferit un atac cerebral. În consecință, s-a decis că este mai bine pentru el să fie transferat la o clinică de specialitate”, ne-a declarat Adrian Gheorghiu, purtătorul de cuvânt al spitalului bârlădean.

Și în momentul de față, Oprea este internat în clinica ieșeană. Așa cum am mai scris în paginile cotidianului nostru, pe 21 iunie vecinii lui Oprea au alertat autoritățile locale în momentul în care au simțit un miros puternic de gaz ieșind din apartamentul lui Oprea. Oamenilor le-a fost teamă ca nu cumva să se producă vreo deflagrație care să arunce blocul în aer. Mai ales că trecuse aproape o lună de când nu îl mai văzuseră pe bătrân, bănuind că ar fi plecat de acasă. La fața locului a ajuns un echipaj al Poliției Bârlad, care după câteva minute bune, a reușit să intre în apartament. Spre surprinderea lor și a locatarilor, au descoperit că proprietarul locuinței zăcea în dormitor, pe un pat, într-o stare deplorabilă. Lângă pat se afla un aragaz cu două ochiuri racordat la o butelie, aceasta fiind sursa scăpării de gaz. Omul era debranșat de mai mult timp de la rețea de gaz metan a orașului, așa că se folosea de butelie pentru a-și face câte un blid de mâncare. Oricum, vecinii lui Oprea au fost îngroziți de condițiile mizere în care trăia bătrânul, apartamentul fiind plin de gunoaie printre care mișunau în voie șoarecii, purici și păduchi. Plus că în apartamentul bătrânului s-a aciuat de ceva vreme un alt individ, care susține că ar fi chiriaș. Acesta fost protagonistul unei întâmplări cel puțin ciudate: în momentul în care polițiștii și vecinii lui Oprea încercau să intre în apartament, el a blocat accesul proptind o scândură în ușa de la intrare. Abia la insistențele oamenilor legii a deblocat ușa.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: