Home » Administratie » Cine repară zidul? Peretele de sprijin din fața fostei Bănci Agricole poate face victime

Cine repară zidul? Peretele de sprijin din fața fostei Bănci Agricole poate face victime

De mulți ani, zidul din fața fostei Bănci Agricole din Bârlad, actualul sediu al secției Muzeului „Vasile Pârvan” s-a crăpat, fiind construit în urmă cu peste 20 de ani. De câteva luni, însă, zidul a ajuns într-o avansată stare de degradare, încât pe alocuri se văd cărămizile. Zidul se află chiar în stația de autobuz, unde zilnic staționează sute de bârlădeni.

Chiar în prima zi de mandat a primarului Dumitru Boroș, cotidianul Est News i-a adus la cunoștință edilului starea de fapt și pericolul destul de mare de prăbușire a zidului deteriorat de intemperii. Ieri dimineață a fost prezentă la Bârlad o echipă a Consiliului Județean (CJ) Vaslui, din care a făcut parte și Cezar Aftimescu de la Direcția Tehnică a CJ. În urma verificării documentelor a rezultat faptul că zidul se află pe domeniul public. Pe de altă parte, acesta face parte dintr-o construcție mai mare al cărei proprietar nu este Consiliul Local Bârlad.

„Rămâne să verificăm, zilele acestea, care este statutul juridic al al zidului de cărămidă, zid de sprijin din centrul orașului, pentru a afla dacă lucrările de reabilitare a acestuia trebuie realizate de Primăria Bârlad sau nu. Dacă este al municipalității, vom demara cât mai curând lucrările. O primă estimare a costurilor ar fi de 17.500 de lei”, ne-a declarat Cezar Chiper, director al Serviciului Investiții din cadrul Primăriei Bârlad.

Lucrările care trebuie executate nu sunt chiar simple, având în vedere că tencuiala s-a desprins, iar zidul este fisurat și deplasat pe alocuri. Sperăm că se va afla în curând statutul juridic al terenului și să se înceapă cât mai repede reparația, înainte ca zidul să facă vreo victimă. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: