Home » Social » Doi bărbați din Gherghești au murit într-o fântână, intoxicați cu monoxid de carbon de la o motopompă

Doi bărbați din Gherghești au murit într-o fântână, intoxicați cu monoxid de carbon de la o motopompă

Doi bărbați de 45 și 53 de ani din Lunca, comuna Gherghești, au murit intoxicați cu monoxid de carbon de la gazele emanate de o motopompă cu care unul dintre aceștia coborâse în puțul adânc de câțiva metri pentru a scoate apă cu care să facă lut pentru reparația unei locuințe

Costel Gâfu (45 de ani), proprietarul fântânii, a introdus o pompă pe benzină în interiorul puțului. După ce a scos apa, a coborât în fântână pentru a scoate nisipul acumulat de-a lungul timpului. Nu și-a dat seama că pompa cu motor cu ardere internă a degajat în interiorul puțului un volum uriaș de monoxid de carbon.

Din cauză că bărbatul nu mai ieșea, un consătean al său, care îl ajuta la treabă – Paul Irimia (53 de ani) – l-a strigat de câteva ori și cum Gâfu nu răspundea, acesta a tras motopompa afară, a coborât imediat în puț și i-a înfășurat o frânghie în jurul mâinii pentru a-l scoate afară. 

„Din păcate, funia a alunecat de pe brațul lui Costel Gâfu, acesta prăbușindu-se cu capul în apă. Bărbatul care intrase după el a leșinat la rândul său, fără ca băiatul care se afla pe gura fântânii să aibă curajul să intre să-l salveze pentru că ar fi riscat să moară și el asfixiat. A început să strige după ajutor, fiind anunțați pompierii și salvarea”, a declarat primarul comunei Gherghești, Nixon Ibănescu.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vaslui a trimis în satul Lunca mai multe echipaje de salvare, reușind să-i scoată pe cei doi bărbați din fântână. Echipajele medicale ajunse la fața locului au efectuat manevrele specifice de resuscitare timp de 40 de minute, însă fără succes, fiind declarat decesul celor doi bărbați. (Bogdan RUSU, Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor