Home » Administratie » Scandal între liberali la Alexandru Vlahuță! Noul viceprimar, pus pe făraș pentru motivul stupefiant că a fost ales în funcție, iar un alt consilier este pe punctul de a fi exclus pentru că l-a susținut

Scandal între liberali la Alexandru Vlahuță! Noul viceprimar, pus pe făraș pentru motivul stupefiant că a fost ales în funcție, iar un alt consilier este pe punctul de a fi exclus pentru că l-a susținut

de Simona MIHĂILĂ

Un adevărat scandal stă să izbucnească, mâine, în comuna Alexandru Vlahuță, unde zeci de cetățeni amenință cu proteste după ce au aflat că viceprimarul – Gigi Bălan – și consilierul Alexandru Botezatu și-ar putea pierde funcțiile. Aceștia se fac ”vinovați” că nu l-au votat în funcția de viceprimar pe Marian Vlad Scutaru, așa cum le-a cerut primarul Dănuț Cojocaru, care este președintele organizației comunale a PNL și șeful de partid al tuturor celor menționați.

La solicitarea primarului Cojocaru, aflat la cel de-al treilea mandat în fruntea comunei Alexandru Vlahuță, biroul de conducere al organizației comunale PNL ar fi hotărât să-i excludă din partid pe Bălan și pe Botezatu. În consecință, aceștia își vor pierde și calitatea de consilieri locali.

57338_131259773691407_73731866_o

Gigi Balan

Consiliul Local al comunei Alexandru Vlahuță este format, după alegerile din iunie, din 11 consilieri: 7 din PNL și 4 din PSD. Pentru funcția de viceprimar au candidat trei consilieri: Gigi Bălan și Marian Vlad Scutaru de la PNL și Laurențiu Năsui, din PSD. Acesta din urmă nu a obținut niciun vot, Scutaru a primit 5 voturi, iar Balan, 6 voturi.

Primarul Ciobanu a luat foc după ce a constatat că rezultatul votului i-a stricat socotelile. Nici mai mult, nici mai puțin, acesta i-ar fi cerut lui Balan să-și dea demisia din funcția în care a fost ales în mod democratic, pentru a-l putea pune în loc pe preferatul său.

Bălan a refuzat, drept pentru care conducerea partidului i-a trimis acasă o înștiințare că mâine, în cadrul unei ședințe de partid, va fi supusă dezbaterii excluderea sa.

O astfel de înștiințare i-a fost trimisă și consilierului Alexandru Botezatu, pentru fapta ”gravă” pe care a comis-o atunci când a votat cu Bălan.

”Decizia de excludere din partid este un abuz”

Cei doi s-au declarat stupefiați de decizie. Viceprimarul Gigi Bălan nu înțelege ce i se reproșează în afară de faptul că a acceptat propunerea de a candida la funcție: ”Nici măcar nu există vreo dovadă că eu m-am votat, votul fiind secret. Vor trebui să vină cu explicații foarte pertinente și cu dovezi solide pentru a mă exclude”.

alexandru botezatu

Alexandru Botezatu

Consilierul Botezatu consideră nedrept să-și piardă locul în care a fost ales de cetățeni și nu înțelege sub nicio formă care sunt argumentele.

”Conducerea organizației a decis, în lipsa mea, să îmi retragă sprijinul politic, să mă excludă din partid ca să-mi pierd calitatea de consilier local. Consider incorect și nedrept gestul primarului, la campania căruia am contribuit din plin. L-am ajutat foarte mult să câștige acest al treilea mandat. Eu vin din mijlocul unei comunități de rromi care are mare încredere în mine și a contat foarte mult cuvântul meu în opțiunea lor politică la aceste alegeri. Am venit cu foarte multe voturi. Mai nou, tot el îmi reproșează că n-aș fi ajuns consilier fără el. Total fals”, a declarat, pentru Est News, consilierul Alexandru Botezatu.

El spune că i-a propus primarului Cojocaru organizarea unui referendum: ”Dacă are curajul, să facem un referendum ca să vedem părerea cetățenilor în legătură cu viceprimarul. Să vedem pe cine agrează cetățenii, propunerea lui sau a noastră! Eu am votat persoana care corespunde dorințelor noastre, am votat asa cum îmi dictează conștiința și dorința oamenilor care m-au votat în funcție. Acesta nu e un motiv să fiu dat afară din partid. Eu am ajuns în funcția de consilier pe baza votului oamenilor din comuna mea. Față de ei am o datorie”.

Botezatu este decis să conteste decizia de excludere din partid. Consideră că aceasta ar fi un abuz din partea organizației din comună, dar și din partea conducerii județene în cazul în care va semna hotărârea de retragere a sprijinului politic.

Dan Marian, liderul județean al PNL: ”Am încredere în primarul Cojocaru”

dan marianSenatorul Dan Marian, președintele organizației județene a PNL ne-a declarat că nu se poate amesteca în chestiunile interne ale organizației de la Alexandru Vlahuță: ”Am încredere totală în primarul Dănuț Cojocaru, cred că nu a ajuns întâmplător la această decizie. Conform statutului partidului, decizia de exludere din partid a unui membru îi aparține organizației locale din care face parte. Probabil voi fi și eu la ședința de vineri, dar nu pot ști cu certitudine, întrucât sunt în vacanță în acest moment”.

Vom reveni cu amănunte.

About Simona Vasile

2 comments

  1. Acest primar bogat intr-un sat sarac isi cauta probabil un viceprimar marioneta sa poata face in continuare din sat propria feuda.Aici ajutoarele sociale se dau dupa bunul plac, primind ajutor social mai multi membri dintr-o familie desi dupa lege locuiesc si se gospodaresc impreuna .De ce acest primar foloseste Dusterul primariei in scop propriu ?

  2. Un sat unde oamenii sunt manevrati datorita dependentei de ajutorul social.Desi numarul asistatilor social in acest sat este foarte mare nu stim unde presteaza asistatii sociali acele zile in folosul comunitatii deoarece dupa numarul de asistati satul ar trebuie sa arate superb dar in realitate peste tot balarii.Intradevar acest primar sa imbogatit rapid si trebuie vazut prin Curtea de conturi si cum e folosita masin aprimariei.Cred ca ar trebui controale serioase in acest sat si ANI si DNA ar gasi si ele ceva de treaba .

%d blogeri au apreciat: