Home » Sport » Vitis Șuletea, campioana fazei județene a Cupei României

Vitis Șuletea, campioana fazei județene a Cupei României

Formația Vitis Șuletea a dispus de Pajura Huși, scor 5 – 1 în finala fazei județene a Cupei României. Prima repriză a fost destul de săracă, cu doar un gol marcat de Hany Ragab în minutul 10 pentru Vitis Șuletea. Fanii prezenți pe stadionul Fepa din Bârlad au avut parte de un veritabil spectacol însă în partea secundă. Începutul reprizei secunde a fost de coșmar pentru hușeni care în doar două minute (49 și 51) au fost victimele dublei lui Marian Rotaru. Alexa Bogdan de la Pajura Huși a mai limitat din proporțiile dezastrului prin golul său din minutul 66. Însă tot Vitis Șuletea avea să spună ultimul cuvânt, prin golurile marcate în minutele 81 s 83 de Ovidiu Mangu și Hany Ragab. Observatori au fost Ilie Murgeanu și Vasile Dănilă (ambii din Bârlad), iar supervizor a fost vasluianul Niculae Bârlădeanu. Pajura Huși are oportunitatea revanșei cu prilejul Supercupei „SC Podul Înalt SA”- ediția 2016.

Egipteanul Hany Ragab, magistral

„Clar puteau mai mult pentru că în general scorurile au fost mult mai strânse între noi, 5 – 1 e un scor drastic. Probabil oboseala și moralul după dubla pierdută cu cei de la Galați le-a turnat plumb în ghete. Nu mă așteptam la acest scor, mă așteptam la un meci mai strâns, dar cert este că au fost dominați cam la toate capitolele. Un plus pe care l-am avut la echipă și care a făcut diferența a fost reîntoarcerea egipteanului Hany Ragab. Fotbalistul nostru a marcat două goluri în finala cu Pajură Huși. Contribuția sa a fost decisivă și în meciul anterior cu FC Gârceni când a marcat trei goluri și a dat două pase de gol. Toată echipa a jucat în schimb bine, am fost peste ei dacă ținem cont că ei au avut două ocazii pe poartă, dintre care una concretizată în gol. În schimb noi am avut pe lângă cele cinci goluri alte cinci – șase ratări mari. Jocul a fost la discreția noastră și nu s-a pus niciodată problema câștigătoarei după ce am marcat în minutul 10. În afară de 15 minute la sfârșitul primei reprize când au avut o dominare la mijlocul terenului, fără a fi concretizată, am controlat jocul de la un capăt la altul”, ne-a declarat Gigel Ghenghea, antrenorul celor de la Vitis Șuletea.

Titlul, amânat pentru sezonul următor

Dezamăgirea a planat în vestiarul șuletenilor, care simțeau că pot cuceri titlul în Liga a IV-a: „Ne-am luptat pentru titlu, doar că după ultimele reglementări care au apărut la Federația Română de Fotbal nu am avut dreptul să jucăm la baraj. Până anul trecut cu documentația pe care o deținem puteam să atacăm promovarea, dar cu o lună de zile înainte de a începe turneul play-off am fost înștiințați că FRF dorește acte cu sigla club sportiv. Suntem constituiți în asociație sportivă cu personalitate juridică, dar putem efectua acțiuni și activități sportive doar la nivel județean. Băieții au fost dezamăgiți, dar s-au mobilizat exemplar în Cupa României când știau că putem merge mai departe. Ne punem la punct cu actele și încercam să atacăm titlul și în sezonul următor, când sperăm să avem sorți de izbândă”, a mai spus Ghenghea.

Jucători de Liga a III-a

Formația Vitis Șuletea a învins autoritar două formații puternice în ultimele partide, lucru care arată calitatea jucătorilor săi care ar putea oricând face fată într-un eșalon superior: „Am niște jucători tineri buni și talentați, fundașul Andrei Budeanu, mijlocașul Marian Dură, portarul Cosmin Bernevici. Dar și fotbaliști experimentați precum Victor Cozma care a jucat în liga a II-a, egipteanul Hany Ragab și Marian Rotaru. Omogenitatea echipei este iar un factor demn de luat în seamă pentru că jucăm de mult timp împreună. Jucătorii noștri au talent, pot face pasul la liga a III-a, dar important e să își găsească echipă și să fie și plătiți. În Liga a III-a pe plan local e doar formația Atletico Vaslui, care anul trecut n-a putut plăti salariile decât două – trei etape. Decât să știi că ai de primit de la cineva și nu primești niciodată mai bine îți cauți și un loc de muncă. E și cazul jucătorilor noștri care, cu excepția celor tineri care sunt studenți, au diverse activități în urma cărora sunt remunerați”, a mai declarat pentru Est News antrenorul formației Vitis Șuletea.

Hany Ragab, în căutarea gloriei plătite

„Nu cred că pot să țin de jucătorul nostru egiptean pentru că are stofă de fotbalist. Probabil pentru că are 37 de ani nu a putut prinde un contract mai sus. L-am avut împrumutat la FC Panciu în Liga a III-a de unde s-a întors la noi, dar probabil în vară își va căuta din nou echipă. El în primul rând își caută echipă pentru a câștiga un salariu decent, pentru că la noi evoluează benevol. Faptul că este prieten bun cu jucătorul nostru Ovidiu Mangu a făcut posibilă înregimentarea lui. Plus că nu avea echipă în toamnă și trebuia să aibă meciuri în picioare”, a mai spus Ghenghea.

Am putea avea parte de încă un duel vasluian în Cupa României. Atletico Vaslui va fi aproape sigur adversara formației Vitis Șuletea

Vasluiul ar putea găzdui două meciuri în faza următoare a Cupei României, dacă se păstrează tradiția criteriilor FRF în ce privește cuplarea echipelor în cupă. Pe 15 iulie Vitis evoluează în Cupa Romanei ca reprezentată a Vasluiului din Liga a IV-a, când este posibil să întâlnească echipa de liga a III-a Atletico Vaslui. De obicei FRF cuplează echipele în funcție de factorul geografic. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: