Home » Sport » Argint și personal best pentru Aura Elena Blioju, la Campionatul Național de atletism pentru juniori I

Argint și personal best pentru Aura Elena Blioju, la Campionatul Național de atletism pentru juniori I

Atleta Aura Elena Blioju, sportivă care se pregătește la Clubul Sportiv Școlar Bârlad, a cucerit argintul la Pitești, în cadrul Campionatului Național de atletism pentru juniori I. Weekend-ul trecut, sportiva pregătită de Lucian Bolgar, a avut o prestație solidă în urma căreia a terminat cursa de 3.000 metri obstacole pe locul doi. Pentru a se clasa pe podium a reușit un timp de doar 11:03.45 minute, personal best al bârlădencei. În ciuda efortului depus, sportiva a reușit și o clasare pe locul cinci la proba de 3.000 de metri, pe care a terminat-o în 10:15.82 minute.

aura blioju - argint la 3.000 obstacole - juniori I-1„Am condus toată cursa și din păcate am pierdut pe ultimii 50 de metri. Sportiva care a învins, junioară I în ultimul an, a avut o prestație neașteptat de bună, după ce acum două săptămâni fugise prost. I-am spus dinainte sportivei mele să nu îi fie frică pentru că este pregătită. E păcat că Aura nu a realizat că trebuie să mai forțeze un pic pentru a nu pierde aurul, pentru că ar fi avut resurse. A fost cea mai frumoasă cursă din concurs din punctul de vedere a multor antrenori prezenți. A făcut o cursă curajoasă, deși era mai mică cu doi ani decât celelalte”, ne-a declarat Lucian Bolgar.

Și ceilalți sportivi pregătiți de Lucian Bolgar au avut evoluții reușite. Cosmin Pană s-a clasat pe locul cinci la proba de 3.000 metri obstacole, pe care a terminat-o în 9:58.57 minute. Acesta a mai evoluat și la proba de 5.000 de metri, unde s-a clasat pe șase cu timpul de 15:59.52 minute. Ioan Florin Mădălin a obținut cea mai bună clasare a să la proba de 1.500 de metri, unde a ocupat locul șase. La proba de 800 metri a ocupat locul nouă, după ce a terminat cursa în aproape două minute. Acesta s-a clasat al treilea în seria lui, cu timpul de 1:59:42 minute.

„La Florin Ioan mă așteptam la rezultate mai bune. El nu are o problemă de pregătire, ci una de concentrare. A avut antrenamente foarte tari și pot spune că nu a alergat nici la 60% din valoarea lui. Cosmin Pană mi-a plăcut foarte mult. Deși proba de 3.000 de metri obstacole e una foarte grea și obositoare a făcut o figură frumoasă și a doua zi la 5.000. Sunt mulțumit per ansamblu de rezultatele obținute în acest an. Am luat medalii de la copii până la seniori și am cucerit în nenumărate rânduri și titluri. Dar cel mai mult mă bucură faptul că am făcut față la toate categoriile, nu contează doar medaliile pentru că rezultate foarte bune sunt și clasările bârlădenilor pe locurile patru, cinci, șase sau șapte. Mai urmează peste două săptămâni Campionatul Național de Alergare Montană unde vrem să participăm cu Aura Blioju și Cosmin Pană. Iar în toamnă Campionatul Național de Cros unde sper să prindem echipa pentru Campionatul Balcanic de Cros și Campionatul European de Cros”, a mai declarat Lucian Bolgar pentru Est News. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: