Home » Sanatate » Câinele care a mușcat de deget un copil a fost găsit mort

Câinele care a mușcat de deget un copil a fost găsit mort

Vacanța petrecută la bunici i-a adus neplăceri unui copil de 12 ani. Un băiețel din Movilița, județul Vrancea, a fost adus la Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad, sâmbătă la amiază, cu o plagă mușcată la degetul mare al mâinii stângi. Copilul se afla la Podu Turcului, la bunici, și în timp ce se juca a fost atacat de un câine necunoscut.

Pacientul a sosit la Compartimentul de Primire a Urgențelor sâmbătă, la ora 13.30. Prezenta o plagă mușcată la deget. I s-a făcut imediat vaccin antitetanos și a început și tratamentul antirabic în secția Boli Infecțioase a spitalului nostru. Pacientul a fost externat cu indicația de a reveni la spital pentru continuarea tratamentului antirabic”, ne-a declarat Adrian Gheorghiu, reprezentantul spitalului „Elena Beldiman” în relația cu mass-media.

Din declarația aparținătorilor, a rezultat că, după ce a atacat copilul, câinele a fost găsit mort. Este exclus să fi murit din cauza copilului. Varianta plauzibilă este că animalul a fost ucis de rudele copilului sau de unul din vecinii din sat, enervați de faptul că patrupedul a atacat fără motiv copilul.

Tot în weekend-ul trecut, a avut nevoie de asistență medicală și tratament de specialitate și un bărbat de 67 de ani din Bârlad, care a fost mușcat, conform declarațiilor lui, de un șarpe. Pacientul prezenta o plagă punctiformă, specifică mușcăturii de șarpe și a fost lăsat să plece acasă după ce i s-a administrat tratamentul antitetanos. Este posibil ca una dintre cauzele pentru care au atacat cele două animale să fie canicula, care determină un comportament agitat atât la oameni cât și la animale. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

400.000 de lei pentru serviciul urologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui

Persoanele care suferă de dureri din cauza calculilor renali ...

Vizitarea pacienților din Spitalul Județean de Urgență Vaslui, interzisă până la 15 iunie

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Vaslui a prelungit  sistarea ...

SJU Vaslui deschide un cabinet de medicină dentară de urgență în cadrul UPU-SMURD

Consiliul Județean (CJ) Vaslui va aproba în ședința ordinară ...