Home » Social » Protecția Copilului a declanșat propria anchetă în cazul fetei de 14 ani care ar încerca să-și vândă bebelușul de cinci luni unei familii din Capitală

Protecția Copilului a declanșat propria anchetă în cazul fetei de 14 ani care ar încerca să-și vândă bebelușul de cinci luni unei familii din Capitală

Direcția de Protecție a Copilului Vaslui a declanșat, luni, propria anchetă în cazul fetei de 14 ani care, atunci când era internată în spital, ar fi negociat vânzarea bebelușului său de cinci luni către o familie din Capitală, instituția urmând a lua măsurile de protecție ce se impun în acest caz.

Cazul fetei de 14 ani din Todirești, cercetată de polițiștii de combatere a criminalității organizate după ce ar fi negociat vânzarea propiului bebeluș de cinci luni către o familie din București în timp ce se afla internată în spital, a ajuns și în atenția autorității tutelare. Astfel, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui a început propria anchetă pentru a stabili dacă mama minoră și copilul său se află în într-o situație de risc. În acest sens, specialiștii instituției vor face o evaluare a condițiilor de trai de la domiciliul fetei de 14 ani.

Instituția noastră a fost sesizată de către reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Vaslui, existând suspiciunea negocierii vânzării bebelușului de cinci luni. După evaluarea în familie, specialiștii noștri vor hotărî dacă se impune luarea unor măsuri de protecție pentru minoră și copilul său. Fata de 14 ani a mai fost sub monitorizarea noastră după ce a existat o suspiciune în familie că ar fi fost exploatată prin muncă. Atunci s-a constat că minora este însărcinată astfel încât a intrat în atenția primăriei comunei unde își are domiciliul”, a declarat responsabilul mass-media al DGASPC Vaslui, Ela Popa.

Reprezentanții Protecției Copilului Vaslui au confirmat și informația conform căreia o familie din București a depus, pe 28 iulie, o cerere de luare în plasament a bebelușului ce aparține fetei de 14 ani. ”Noi trebuie să dăm curs acestei cereri, însă este exclus ca să fie încredințat familiei respective. În primul rând, nu există nici un grad de rudenie între persoana din București care a solicitat luarea în plasament și cea a fetei de 14 ani, ceea ce primează în luarea unei astfel de măsuri de protecție”, a precizat directorul DGASPC Vaslui, Ionel Armeanu.

Polițiștii de combatere a criminalității organizate au declanșat o anchetă în cazul acestei fete de 14 ani la sfârșitul săptămânii trecute, în urma sesizării făcută de către reprezentanții spitalului, după copila ar fi fost auzită în salon de către alte mămici în timp ce ar fi negociat prin telefon vânzarea copilului său către o familie din București. Pentru bebelușul de cinci luni, copila ar fi urmat să primească câteva mii de euro, așa după au povestit reprezentanților unității medicale vasluiene colegele de salon ale tinerei mămici.

În paralel cu această anchetă, polițiștii desfășoară cercetări și cu privire la tatăl bebelușului de cinci luni, pe numele căruia s-a întocmit dosar penal pentru relații sexuale cu un minor. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor