Home » Invatamant » 319 cadre didactice dau definitivatul în învățământ, cei mai mulți la disciplinele ”învățători” și ”educație fizică”

319 cadre didactice dau definitivatul în învățământ, cei mai mulți la disciplinele ”învățători” și ”educație fizică”

319 profesori din județ s-au înscris pentru a susține astăzi definitivatul în învățământ, cei mai mulți candidați care ar urma să susțină examenul fiind la disciplinele ”învățători” și ”educație fizică și sport”, iar cei mai puțini la disciplinele tehnice.

O parte din profesorii și învățătorii care predau în județ se află astăzi în febra examenelor. Este vorba despre cei care doresc să susțină definitivatul în învățământ. După două inspecții la clasă, cele 319 cadre didactice care s-au înscris la examen vor da proba scrisă, dacă nu vor absenta sau retrage în timpul susținerii lucrării. Cei mai mulți candidați sunt la disciplinele învățători (35), educație fizică și sport (29), limba română (27) și psihopedagogie specială (22). La polul opus, există 13 materii la care nu există decât câte un singur candidat înscris, respectiv disciplinele tehnice, cum ar fi agricultură, alimentație publică, mecanică, confecții, ingineri sau maiștri.

Centrul de examen este la Liceul ”Emil Racoviță” Vaslui, iar accesul profesorilor și învățătorilor în sălile de clasă se face între orele 8.00 și 8.45. Examenul efectiv va începe la ora 10.00, iar candidații vor avea la dispoziție patru ore pentru a rezolva subiectele. Cei care doresc se pot retrage, printr-o cerere scrisă, după scurgerea primei ore de examen, dar nu mai târziu de a treia oră de la anunțarea subiectelor. Rezultatele vor fi afișate pe data de 11 august, nota minimă ce trebuie luată de către candidați fiind 8.00. Pe 11 și 12 august se vor putea depune contestațiile, iar pe 18 august vor fi afișate rezultatele finale. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: