Home » Sanatate » Aparatură nouă pentru spitalul din Bârlad

Aparatură nouă pentru spitalul din Bârlad

Spitalul „Elena Beldiman” va demara peste o lună procedura de achiziție de noi echipamente și aparate medicale necesare creșterii calității actului medical.

Vor fi achiziționate două aparate de ventilație (unul la ATI și unul la CPU), un congelator pentru plasmă la ATI, două aparate de anestezie tot la ATI, un aparat de ventilație pentru secția neonatologie, două tărgi pentru pacienți la CPU, două defibrilatoare la ATI și Cardiologie, un pacemaker și două paturi acționate electric pentru ATI.

Cele mai multe aparate vor fi direcționate către secția Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), secție care are nevoie în permanență de aparate care să funcționeze la parametri optimi. Este nevoie și de aparatură de reanimare, care să mențină în viață pacientul.

Avem patru aparate de anestezie, dar oricând poate ceda unul și, având în vedere adresabilitatea mare în secția ATI, cele două aparate noi ce urmează a fi achiziționate prin Ministerul Sănătății sunt binevenite. În secție sunt și aparate de ventilație, dar unul deja nu mai este funcțional. Am înțeles că secția ATI va primi și două aparate de ventilație, ceea ce este îmbucurător, nu doar pentru noi ci și pentru pacienți și aparținătorii acestora. Vremurile în care medicii erau nevoiți să aleagă ce pacient să fie conectat la aparatul de ventilație pentru că pacienții ce reprezentau urgențe erau mai mulți decât aparatele de ventilație mecanică au trecut”, ne-a declarat dr. Ion Chilinciuc, șeful secției ATI din cadrul Spitalului „Elena Beldiman”.

Această dotare se va face cu finanțare de Ministerul Sănătății, în cadrul unui program special de dotare a unităților sanitare la nivel național. Valoarea totală a aparaturii pentru spitalul bârlădean este de 570.000 de lei, din care 515.000 de lei vor veni de la minister, iar Consiliul Local va asigura cofinanțarea de 55.000 de lei. Banii vor fi alocați în ultimul semestru al anuluirlaxd. Spitalul va trebui să facă mai întâi achizițiile publice, urmând ca apoi Ministerul Sănătății și Consiliul Local să facă plățile. Suma care reprezintă cofinanțarea Consiliului Local Bârlad au fost prevăzute în buget, iar consilierii au aprobat-o în ședința din 1 august. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: