Home » Social » Stranier venit în ”vacanță” și-a violat vecina, după care i-a furat banii și telefonul mobil

Stranier venit în ”vacanță” și-a violat vecina, după care i-a furat banii și telefonul mobil

Întâmplare înfiorătoare, în localitatea vasluiană Buda. Un ”stranier” venit în vacanță la părinți și-a violat și bătut fără milă o vecină, o femeie în vârstă de 79 de ani. La plecare, tânărul de 21 de ani i-a furat bătrânei 740 de lei și un telefon. Polițiștii au găsit banii îngropați în curtea casei părinților acestuia. Bătrâna se află internată în stare gravă la Spitalul de urgentă Vaslui.

Noaptea minții! Proaspăt întors de la muncă din Italia, în urmă cu două săptămâni, Iulian Hanu, un tânăr de 21 de ani din comuna Oșești, a petrecut duminică seară la crâșma din sat, cu mai mulți prieteni. După ce s-a despărțit de aceștia, aproape de miezul nopții, în loc să se îndrepte către casa părinților săi, a sărit gardul la vecina de peste drum, despre care știa că este bătrână și neputincioasă. A intrat cu forța în casă femeii și s-a năpustit asupra ei cu pumnii și picioarele. A violat-o cu sălbăticie, iar la plecare i-a furat toată agoniseala și un telefon mobil.

casa-batrana-violata-osestiCu ultimele puteri, plină de sânge și de vânătăi, victima a cerut ajutorul vecinilor, care au chemat imediat ambulanța și poliția în ajutor

“Este îngrozitor ce s-a întâmplat. Eu m-am întâlnit cu golanul asta, în cursul zilei, la vaci. Putea să își bată joc și de mine pe deal. Nu îmi vine să cred ce a putut să facă așa un smintit de băiat. Noi știm că el a mai abuzat de o fetiță de 9 ani, a fost plecat la batrana_violatamuncă în Italia. Abia s-a întors. Cum să spargă el geamul la bătrâna asta și să își bată joc de ea în ultimul hal?! Băutura a a fost al mijloc. Numai băutura. Asta nu e om să trăiască printre oameni. Să stea la pușcărie pe viață. Să nu se mai întoarcă în sat, că am ajuns să stăm cu teamă în casele noastre. Suntem bătrâne, avem copiii plecați, locuim singure. Ne găsesc moarte sau violate, pentru că legile astea nu țin cu noi”, a spus Maria Mocanu, localnică.

Mama derbedeului: “Nu știu ce a fost în mintea lui! Nu avea nevoie de bani! Urma să plece înapoi în Italia”

mama-violator-osestiAngela Hanu, mama derbedeului, nu se poate opri din plâns. Este puternic afectată de cele întâmplate și spune că nu i-a trecut nicio clipă prin minte că fiul ei ar fi în stare de o asemenea grozăvie: “S-a întors acum două săptămâni din Italia. Doi ani a fost plecat. A muncit. Nu s-a plâns că are nevoie de bani. Trebuia să plece înapoi la muncă. Eu și soțul meu am fost ziua la treburi. Știu că era puțin băut. Noi ne-am culcat și ne-am trezit a doua zi cu poliția. În livadă au găsit polițiștii și banii pe care i-a furat. Nu știu nimic, credeți-mă! Nici suma, nici de ce, nici ce a fost în mintea lui. Parcă nu îmi vine să cred! Mă doare sufletul! Și de femeia asta, și de el, și noi am rămas de ocara satului. Mai bine nu mai venea acasă! Nu am vorbit cu el a doua zi. Nu mi-a spus nimic. Ne-a făcut de tot râsul! Nu era băiat rău, nu era violent. Băutura!Acum sigur îi pare rău! “, a declarat femeia, cu lacrimi în ochi.

Vecinii sunt la fel de șocați de fapta tânărului

“Cu ani în urmă, el a mai avut probleme, cu o fetiță. A fost plecat din țară. Nu se întorsese demult. Nu se lua de oameni, nu făcea scandal, așa că ne-a mirat când am auzit că a spart geamul la vecina și a violat-o. Eu am auzit câinii lătrând, am ieșit în curte toată noaptea. Dar m-am uitat în curtea mea, să nu fie hoții. Nu m-am uitat în curtea vecinei. Dacă auzeam zgomote, strigăte de ajutor, săream în ajutorul ei, că oameni suntem. Nimic nu s-a auzit. Femeia asta abia se mișcă. E bătrână, are 80 de ani! Nu îmi dau seama ce a căutat băiatul asta aici. I-a furat banii, dar a stâlcit-o în bătaie. Am văzut-o, vă spun drept, mi s-a încrețit carnea pe mine! Așa bătaie nu dai nici la un animale, darămite la un om bătrân. Să își facă pedeapsa!”, a spus Vasile Prisecaru, vecinul bătrânei.

vecin-violator-osesti”Din cercetările efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că în noaptea respectivă, tânărul a pătruns în locuința femeii și prin constrângere a întreținut relații sexuale cu aceasta. Ulterior, a lovit victima și a sustras din locuință 740 de lei și un telefon mobil. După comiterea faptelor, Iulian H. a părăsit locuința pe un geam pe care l-a spart cu piciorul. Bunurile sustrase au fost ascunse de tânăr în grădina locuinței sale, însă au fost recuperate de polițiști și restituite persoanei vătămate”, ne-a declarat agentul principal Loredana David, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

În consecință, lucrătorii Secției de Poliție Rurală 2 Vaslui au întocmit un dosar penal pe numele Iulian H., acesta fiind cercetat pentru comiterea infracțiunilor de viol, tâlhărie și distrugere. În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore de polițiștii vasluieni. Ulterior, individul a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, respectiv Judecătoria Vaslui, cu propunere de arestare preventivă. Instanța a admis propunerea procurorilor și a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile. (Daniel MICU)

About Simona Vasile