Home » Social » Ce trebuie să știe vasluienii care merg la mare sau la munte!

Ce trebuie să știe vasluienii care merg la mare sau la munte!

Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui oferă o serie de recomandări vasluienilor care intenționează să meargă la mare sau la munte în această perioadă.

Fiți prudenți în relațiile cu persoanele nou cunoscute și nu vă lăudați sau nu vă expuneți bunurile de valoare, deoarece, printre amabili și binevoitori puteți întâlni și escroci.

Când mergeți la plajă, luați cu dumneavoastră sumele strict necesare pentru cumpărături sau plăti curente. Nu lăsați copiii să se joace nesupravegheați, mai ales în zonele aglomerate. Învățați-vă copiii că au voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră.

Când parcați autoturismul, nu lăsați în interior genți sau sacoșe, chiar dacă nu conțin bunuri de valoare, deoarece pot atrage atenția infractorilor.

Vasluienii pot apela, pentru prima dată, la un Punct de Informare pe plajă, în zona Cleopatra din stațiunea Mamaia. Acesta va funcționa pană la finele lunii august. Polițiștii de la prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, cei locali și peste 30 de voluntari ai Crucii Roșii, impreună cu ceilalți parteneri, sunt prezenți zilnic în Punctul de Informare și derulează activităti pe toată plaja din Mamaia, pentru prevenirea furturilor de pe plajă, din autoturisme și din camerele de hotel. În cadrul Punctului, fiecare turist poate fi informat cu privire la modalitatea de petrecere a timpului liber în stațiune, în municipiul Constanța, pe litoralul Mării Negre și cu privire la modalitățile de prevenire a victimizării, iar voluntarii Crucii Roșii acordă o asistentă medicală minimă, în cazul în care există solicitări. De asemenea, zilnic, polițiștii și voluntarii patrulează pe plajă din Mamaia, unde oferă informații și flyere preventive turiștilor. (G.P.)

 

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: