Home » Justitie » Amenzi de 185.000 de lei, date în iulie de Inspecția Muncii Vaslui, 71 de angajatori fiind sancționați

Amenzi de 185.000 de lei, date în iulie de Inspecția Muncii Vaslui, 71 de angajatori fiind sancționați

Un număr de 71 de firme din județ au fost sancționate de Inspecția Muncii în luna iulie ca urmare a nerespectării legislației în domeniul sănătății și securității în muncă, precum și pentru folosirea de forță de muncă fără forme legale.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui a strâns 185.000 de lei la bugetul de stat în luna iulie, după ce a descoperit, în urma celor 141 de controale efectuate, nereguli privind respectarea legislației muncii. Astfel, 65 de angajatori au fost amendați pentru încălcarea normelor în domeniul securității și sănătății în muncă, în timp ce șase societăți au primit sancțiuni pentru folosirea de forță de muncă fără forme legale.
”Pentru munca fără forme legale, au fost sancționați șase angajatori, care foloseau 16 persoane fără contracte, fiind aplicate amenzi în valoare totală de 160.000 lei. Tot în luna iulie, în timpul acțiunilor de control efectuate de către inspectorii de muncă, a fost verificat și modul în care angajatorii respectă prevederile HG 500/2011, respectiv păstrarea la sediu, eliberarea de acte solicitate de angajați, dosare de personal, transmiterea registrului de evidență al salariaților în termen. Pentru nerespectarea acestor prevederi legale, au fost aplicate trei sancțiuni, din care două amenzi, în valoare totală de 6.000 lei, și un avertisment”, a declarat inspectorul șef al ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase.

Tot luna trecută angajatorii din județ au comunicat patru accidente la locul de muncă, din fericire nici unul mortal. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: