Home » Justitie » Week-end sângeros pe șoselele din județ!

Week-end sângeros pe șoselele din județ!

de Răzvan CĂLIN

Trei accidente grave cu șase răniți este bilanțul traficului rutier din județ de la sfârșitul săptămânii trecute.

Week-end-ul care tocmai s-a scurs a consemnat, din păcate, nu mai puțin de trei accidente rutiere grave petrecute pe șoselele din județul Vaslui. Șase persoane rănite și trei mașini avariate serios, este bilanțul acestor incidente nefericite.

Primul accident s-a petrecut  vineri, 5 august, în jurul orei 10, pe Drumul Național (DN) 24 A. Vinovat de producerea accidentului este bârlădeanul Mitrel B., de 59 de ani, care se deplasa cu un autoturism din direcția Murgeni către Bârlad.

”La un moment dat, când se afla pe raza comunei Zorleni, acesta a intenționat să efectueze manevra de depășire a unui alt autoturism, la volanul căruia se afla (mergând în aceeași direcție) Ion Ș., de 72 de ani, din orașul Murgeni. Însă din cauza nepăstrării unei distanțe de siguranță, șoferul din Bârlad a intrat în coliziune cu mașina condusă de cetățeanul din Murgeni. După impact Ion Ș. a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și s-a răsturnat în afara părții carosabile. Din accident a rezultat vătămarea corporală a trei persoane: cei doi șoferi și soția celui din Murgeni, o femeie în vârstă de 70 de ani”, ne-a declarat agentul principal Loredana David, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Toate cele trei victime au fost transportate cu ambulanța la Spitalul de urgență ”Elena Beldiman” din Bârlad. Mitrel B. a fost diagnosticat cu policontuzii, Ion Ș. fractură claviculă, iar femeia a suferit un traumatism cranio-cercebral. Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, iar rezultatele au arătat că nu consumaseră băuturi alcoolice. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Al doilea accident grav s-a petrecut în după-amiaza zilei de sâmbătă, 6 august, pe DN 24 D, pe raza comunei Grivița. Nicu D., în vârstă de 36 ani, domiciliat în comuna Grivița, conducea un autovehicul din direcția Grivița către Bârlad. La un moment dat, din cauza unei explozii la roata stânga față, bărbatul a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a  intrat într-un cap de pod. La spitalul din Bârlad au fost transportate două persoane: conducătorul auto și un pasager, în vârstă de 33 ani, tot din comuna Grivița. Primul a fost diagnosticat cu traumatism toraco-abdominal și traumatism cranio-cerebral, iar al doilea a scăpat doar cu o contuzie umăr. Polițiștii au testat conducătorul auto cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a a fost negativ.

Ultimul accident s-a petrecut duminică dimineață, pe Drumul European (DE) 581, pe raza comunei Tutova. Cristinel G., în vârstă de 42 ani, din comuna Ghidigeni, județul Galați, conducea un autovehicul din direcția Tecuci către Bârlad.

”Pe un sector de drum aflat în afara localității Tutova, din cauza faptului că nu a păstrat o distanță de siguranță față de autovehiculul care circula în fața sa, a intrat în coliziune față-spate cu acesta. În urma impactului, autovehiculul aflat în față a fost proiectat în șanțul din partea dreaptă, având în vedere direcția de deplasare”, ne-a declarat agentul principal Loredana David.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătorului mașinii (ajunsă în afara părții carosabile), un bărbat, în vârstă de 75 ani, din comuna Priponești, județul Galați. La Spitalul de Urgență Bârlad victima a fost diagnosticată cu traumatism cranio-cerebral și contuzie toracică. Ambii conducătorii auto nu erau sub influiența băuturilor alcoolice.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: