Home » Social » Programul de vizită la Spitalul Județean Vaslui, redus din cauza … gripei sezoniere, în plină caniculă

Programul de vizită la Spitalul Județean Vaslui, redus din cauza … gripei sezoniere, în plină caniculă

Programul de vizită al aparținătorilor pacienților internați în Spitalul Județean de Urgență Vaslui este redus cu două ore față de ce prevede un ordin al ministrului Sănătății, 20160805_114226din cauza gripei sezoniere, așa după scrie pe un anunț lipit la poarta spitalului și care este invocat de paznici atunci când rudele bolnavilor încearcă să intre în afara intervalului orar 16.00-19.00.

Virusul gripal pare să atace la Vaslui chiar și în plină caniculă. Cel puțin așa reiese dint-un anunț postat pe un geam la poarta de acces în Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Și poate o simplă hârtie, îngălbenită de trecerea vremii, nu ar fi nicio problemă, dacă nu ar produce și efecte. Însă, guarzii de la firma privată care păzesc intrarea în curtea unității medicale aplică cu sfințenie ce scrie acolo. Concret, ”ca urmare a creșterii numărului de cazuri de infecții acute respiratorii și gripă”, conducerea spitalului a decis reducerea programului de vizită cu două ore. Astfel, aparținătorii celor internați au acces în spital doar între orele 16.00-19.00, și nu între 15.00 – 20.00, așa cum prevede un ordin al ministrului Sănătății.

ana rinderParadoxal, pe toate panourile și ușile de acces în secțiile spitalului programul anunțat este cel prevăzut în ordinul ministrului, ceea ce le-a intrigat pe rudele bolnavilor.

Nu este posibil așa ceva. Noi venim de la celălalt capăt al județului să ne vedem mama internată și ni se spune de la poartă că am depășit ora 19.00 și că nu mai putem intra. Avem serviciu, am făcut și ceva cumpărături pentru ce-i trebuie mamei la spital și nu am mai reușit să ajungem până la ora 7.00 seara. Păi ăștia sunt mai tari decât legile din țara asta?”, se întreabă foarte indignată fiica unei paciente internată în spital.

Conducerea Spitalului Județean Vaslui spune însă că paznicii de la poartă ar trebuie să le permită accesul aparținătorilor în incinta spitalului până la ora 20.00. ”Am uitat să scoatem acel anunț de la poartă. O vom face imediat și vom transmite și angajaților firmei de pază să permită accesul vizitatorilor între orele 15.00-20.00”, îi liniștește pe vizitatori managerul SJU Vaslui, Ana Rinder. (Ionut PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: