Home » Sport » Bârlădeanul Cristian Marian Chirică, pentru a doua oară consecutiv în echipa etapei Superligii Cec Bank 2016

Bârlădeanul Cristian Marian Chirică, pentru a doua oară consecutiv în echipa etapei Superligii Cec Bank 2016

Etapa a doua a Superligii Cec Bank 2016 a fost de bun augur pentru bârlădeanul Cristian Marian Chirică, care a avut o prestație solidă, în urma căreia a fost inclus de Federația Romană de Rugby în echipa ideală a etapei a doua a competiției. Decizia a fost luată în urma analizei săptămânale a meciurilor de o comisie special desemnată, una din inovațiile noului sezon. Românul se află cu echipa lui pe locul 2 în clasamentul Superligii Cec Bank 2016, cu șase puncte, trei mai puține decât liderul CSA Steaua București. În ultima etapă a băimărenii au pierdut duelul cu Timișoara Saracens, scor 12 – 19.

Și etapa trecută, jucătorul celor de la Știința Baia Mare a reușit aceeași performanță. A fost atunci coleg în echipa ideală a primei etape cu un alt barlădean, Ionuț Balaban, care este înregimentat la Dinamo București. La finalul primei partide a stagiunii 2016-2017, contra celor de la C.S Politehnica Iași, flankerul zimbrilor Cristian Marian Chirică a fost desemnat de către observatorul jocului, clujeanul Gheorghe Sabău în premieră ca “omul meciului”.

Bârlădeanul, internațional la doar 19 ani și 3 luni a fost adus la vicecampioană României în ultima decadă a lunii iulie 2015 alături de australianul Timothy Buchanan, Ovidiu Cojocaru și Andrei Iurea. Născut pe data de 9 aprilie 1997, Cristi Chirică la 1,91 m și 95 kg este un jucător de profil ofensiv care poate evolua atât ca flanker cât și ca sevensînchizător. Sportul cu balonul oval i-a fost insuflat de tehnicianul Ioan Harnagea sub comandă căruia a făcut primii pași în 2011. Doi ani consecutivi (2013 și 2014) a fost medaliat cu aur la Campionatul Național de rugby în 7, fiind în 2014 și 2016 selecționat la echipa națională a României Under 17. Din 2015 a făcut parte din lotul echipei naționale Under 18. Pe data de 19 aprilie 2014, a făcut parte din primul XV aliniat de România în finala pentru locurile 3-4 a Campionatului European de la Poznan câștigată de Stejărei, 41-7 contra reprezentativei similare a Poloniei. Rugbystul a făcut parte din lotul echipei de 12 sportivi a echipei România 7 pregătit de Alexandru Lupu și a reușit performanța de a cuceri bronzul la cea de-a doua etapă a Rugby Europe Sevens Men’s Trophy 2016. Echipa României care a mai avut în lot alți trei barlădeni, Vlădut Zaharia (Timișoara Saracens), Ionuț Balaban (CS Dinamo) și Robert Neagu (Steaua București) în lot, a terminat pe poziția a patra sezonul.

În Primul XV al etapei a doua a Superligii Cec Bank 2016 se găsesc șase jucători de la Timișoara Saracens, cinci de la CSM Știința Baia Mare, doi de la CSA Steaua și doi de la Politehnica Iași. Mai mult, prima victorie a ieșenilor în actuala ediție a SuperLigii, în față celor de la CS Dinamo 39-19, l-a evidențiat pe Daniel Plai, care a fost desemnat „Jucătorul Etapei a II-a”.

Echipa Etapei: 1. Constatin Pristăviță (CSM Știința Baia Mare), 2. Sosefo Sakalia (CSA Steaua), 3. Edmund Aholelei (Timișoara Saracens), 4. Johannes van Heerden (CSM Știința Baia Mare), 5. Cosmin Rațiu (Politehnica Iași), 6. Cristian Chirică (CSM Știința Baia Mare), 7. Vasile Rus (Timișoara Saracens), 8. Stelian Burcea (Timișoara Saracens), 9. Valentin Calafeteanu (Timișoara Saracens), 10. Daniel Plai (Politehnica Iași), 11. Tu’akalau Moala Viliami (Timișoara Saracens), 12. Jack Umaga (Timișoara Saracens), 13. Sione Fakaosilea (CSM Știința Baia Mare), 14. Ionuț Dumitru (CSA Steaua), 15. Taniela Ratu (CSM Știința Baia Mare). (George PROCA)

L

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: